settings icon
share icon
Пытанне

Што такое хрыціянін?

Адказ


Слоўнік Уэбстэра дае абазначэнне хрысціяніна, як “таго, хто вызнае веру ў Ісуса як у Хрыста або рэлігію, заснаваную на вучэнні Хрыста”. Як і шматлікія свецкія абазначэнні, гэтае з’яўляецца добрым зыходным пунктам для разумення таго, што такое хрысціянін, аднак не перадае цалкам біблейскую праўду пра тое, што значыць быць хрысціянінам.

Слова “хрысціянін” выкарыстоўваецца ў Новым Запавеце тры разы (Дзеі 11:26; 26:28; 1-ы Пятра 4:16). У першы раз паслядоўнікі Ісуса Хрыста былі названы хрысціянамі ў Антыохіі (Дзеі 11:26), таму што іх паводзіны, учынкі, мова былі такімі, як у Хрыста. Першапачаткова гэтае слова было выкарыстана незбаўленымі жыхарамі Антыохіі ў якасці кплівага прозвішча, і яно літаральна адпавядала “той, хто належыць да партыі Хрыста” ці “прыхільнік, паслядоўнік Хрыста”, што цалкам супадае з абазначэннем, якое дадзена ў слоўніку Уэбстэра.

На жаль, з часам слова “хрысціянін” згубіла многае ў сваім значэнні, і зараз выкарыстоўваецца ў адносінах да таго, хто рэлігійны ці з’яўляецца маральна станоўчым, замест таго, хто з’яўляецца сапраўды народжаным звыш паслядоўнікам Ісуса. Шмат людзей, якія не вераць і не даручаюць сябе Ісусу Хрысту, лічаць сябе хрысціянамі толькі таму, што яны ходзяць у царкву ці належаць да “хрысціянскай” нацыі. Аднак наведванне царквы, дапамога тым, хто менш паспяховы ў жыцці, а таксама тое, што вы – маральна станоўчы чалавек, не можа зрабіць вас хрысціянінам. Адзін з евангелістаў аднойчы сказаў: “Наведванне царквы не пераўтворыць вас у хрысціяніна, таксама як наведванне гаража не пераўтворыць вас у аўтамабіль”. Членства ў царкве, рэгулярнае наведванне служэнняў, ахвяраванні на працу царквы не могуць зрабіць вас хрысціянамі.

Біблія вучыць нас, што Бог не прымае нас па нашых добрых справах. У Ціту 3:5 напісана, што “...не дзеля ўчынкаў справядлівасці, якія мы ўчынілі, але праз міласэрнасць Сваю Ён збавіў нас купальняй адраджэння і аднаўлення Духам Святым, Якога выліў на нас багата праз Ісуса Хрыста, Збаўцу нашага”. (Ціту 3:5, 6). Такім чынам, хрысціянін – гэта той, хто народжаны звыш Богам (Яна 3:3; 3:7; 1-ы Пятра 3:23) і даручае сябе Ісусу Хрысту. Эфесцаў 2:8 апавядае, што “...ласкаю вы збаўлены праз веру, і гэта не ад вас, але Божы дар”. Сапраўдны хрысціянін – гэта той, хто адцураўся сваіх грахоў і ўсклаў свой давер толькі на Ісуса Хрыста. Такі давер – гэта нешта іншае, чым выкананне пэўных рэлігійных правілаў, ці маральны кодэкс, ці спіс таго, што трэба рабіць і чаго нельга.

Сапраўдны хрыціянін – гэта той, хто ўсклаў свой давер на Ісуса Хрыста і верыць у тое, што Ён памёр на крыжы за нашыя грахі і уваскрос на трэці дзень, перамогшы смерць для таго, каб даць вечнае жыццё усім, хто верыць у Яго. Яна 1:12 кажа: “А тым, якія Яго прынялі, дало магутнасць стацца сынамі Божымі, тым, што вераць у імя Яго...” Сапраўдны хрысціянін – гэта дзіця Божае, частка Божай сям’і, гэта той, каму дадзена новае жыццё ў Хрысце. Прыкмета сапраўднага хрысціяніна – гэта яго любоў да іншых і паслухмянасць Божаму Слову (1-ы Яна 2:4; 2:10).

Ці прынялі вы рашэнне ў адносінах да Хрыста ў выніку таго, што вы прачыталі тут? Калі так, то, калі ласка, пстрыкніце па ссылцы “Я прыняў Хрыста сёння”, якая размешчана ніжэй.

English



Вяртанне на беларускамоўную дамашнюю старонку

Што такое хрыціянін?
Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries