Hoe kan ik weten wat Godís wil voor mijn leven is? Wat zegt de Bijbel over het kennen van Godís wil?Vraag: "Hoe kan ik weten wat Godís wil voor mijn leven is? Wat zegt de Bijbel over het kennen van Godís wil?"

Antwoord:
Er zijn twee sleutels tot het kennen van Godís wil in een bepaalde situatie: (1) Ben er zeker van dat hetgeen waar je voor vraagt of wat je wil doen niets is dat door de Bijbel verboden wordt. (2) Ben er zeker van dat dat hetgeen waar je voor vraagt of wat je wil doen God zal prijzen en je zal helpen om spiritueel zal groeien. Als deze twee dingen waar zijn en God geeft je nog steeds niet waar je om gevraagd hebt, dan is het hoogst waarschijnlijk niet Godís wil dat je zal hebben waar je om gevraagd hebt. Of misschien moet je er gewoon iets langer op wachten. Het kennen van Godís wil is soms moeilijk. Het komt er op neer dat mensen willen dat God hen vertelt wat te doen Ė waar te werken, waar te wonen, met wie te trouwen, etcetera. Romeinen 12:2 vertelt ons: ďU moet uzelf niet aanpassen aan deze wereld, maar veranderen door uw gezindheid te vernieuwen, om zo te ontdekken wat God van u wil en wat goed, volmaakt en hem welgevallig is."

God geeft mensen zelden dergelijke directe en specifieke informatie. God staat ons toe om keuzes te maken in dit soort zaken. De enige beslissing waarvan God wil dat we die niet maken is de beslissing om te zondigen of om ons tegen Zijn wil te verzetten. God wil dat we keuzes maken die in overeenstemming zijn met Zijn wil. Nou, hoe weet je dan wat Godís wil voor jou is? Als je een intieme levenswandel met de Heer maakt en werkelijk verlangt naar Zijn wil voor jouw leven, dan zal God Zijn verlangens in je hart plaatsen. De sleutel is dat je Godís wil verlangt, en niet je eigen wil. ďZoek je geluk bij de HEER, hij zal geven wat je hart verlangtĒ (Psalm 37:4). Als de Bijbel zich er niet tegen uitspreekt en als je er oprecht spiritueel voordeel van kan hebben, dan geeft de Bijbel je ďtoestemmingĒ om keuzes te maken en om je hart te volgen.


Terug naar Nederlandse home pageAanbevolen door GotQuestions.org:Hoe kan ik weten wat Godís wil voor mijn leven is? Wat zegt de Bijbel over het kennen van Godís wil?