Mikä on paras tapa julistaa evankeliumia lahkoon tai väärään uskontoon kuuluvalle henkilölle?Kysymys: Mikä on paras tapa julistaa evankeliumia lahkoon tai väärään uskontoon kuuluvalle henkilölle?

Vastaus:
Rukoileminen on kaikkein tärkein asia, jonka voimme tehdä lahkoon tai väärään uskontoon kuuluvan hyväksi. Meidän on rukoileminen, että Jumala muuttaisi heidän sydämensä ja aukaisisi heidän silmänsä näkemään totuuden (2. Kor. 4:4). Meidän on rukoileminen, että Jumala vakuuttaisi heidät tarpeestaan pelastua Jeesuksen Kristuksen kautta (Joh. 3:16). Ilman Jumalan voimaa ja Pyhän Hengen kosketusta emme voi koskaan onnistua saamaan ketään vakuuttumaan totuudesta (Joh, 16:7-11).

Meidän on myös elettävä nuhteetonta kristillistä elämää niin, että lahkojen ja uskontojen loukkuun jääneet näkevät Jumalan aikaansaaman muutoksen meidän elämässämme (1. Piet. 3:1-2). Meidän on rukoiltava viisautta voidaksemme todistaa heille voimallisesti (Jaak. 1:5). Tämän kaiken lisäksi meidän on rohkeasti julistettava evankeliumia. Meidän on julistettava pelastuksen sanomaa, pelastusta Jeesuksen Kristuksen kautta (Room. 10:9-10). Meidän täytyy olla aina valmiita puolustamaan uskoamme (1. Piet. 3:15), mutta meidän on tehtävä se hienotunteisesti ja kunnioittavasti. Me voimme julistaa oikeita Raamatun opetuksia, voimme voittaa sanailukiistat ja kuitenkin saatamme samalla haitata Raamatun sanoman leviämistä ylimielisellä ja vihamielisellä asenteellamme.

Jumalan kädessä on loppujen lopuksi niiden pelastus, joille me todistamme. Jumalan voima ja armo pelastaa ihmisiä, eivätkä meidän ponnistuksemme. Vaikka on hyvää ja viisasta, että olemme valmiit puolustautumaan innolla ja perinpohjaisella tuntemuksella vääriä uskomuksia vastaan, se ei kuitenkaan käännytä lahkojen ja väärien uskontojen valheisiin joutuneita. Parhainta on heidän puolestaan rukoileminen, heille todistaminen, kristillisesti eläminen heidän edessään ja Pyhän Hengen vetovoimaan, vakuuttamiseen ja käännytykseen luottaminen.


Paluu suomenkieliselle etusivulle

Mikä on paras tapa julistaa evankeliumia lahkoon tai väärään uskontoon kuuluvalle henkilölle?