Onko oikein, että uskova seurustelee tai menee naimisiin uskosta osattoman kanssa?Kysymys: Onko oikein, että uskova seurustelee tai menee naimisiin uskosta osattoman kanssa?

Vastaus:
Uskovan ei ole viisasta seurustella uskosta osattoman kanssa ja hän ei saa mennä naimisiin sellaisen henkilön kanssa. 2. Kor. 6:14 kieltää meitä ryhtymästä epäuskoisen aisapariksi. Kielikuvassa kaksi yhteen sopimatonta härkää on kytketty samaan vetolaitteeseen. Yhteistyön sijaan he taistelisivat toisiaan vastaan. Vaikka tämä kohta ei suoraan mainitsekaan avioliittoa, sillä on ehdottomasti vaikutusta myös siihen. Kyseinen kohta jatkuu vertaamalla Kristusta Beliariin. Uskovan ja uskosta osattoman avioliitossa ei voi olla sopusointua. Paavali jatkaa muistuttamalla meitä siitä, että uskovat ovat Pyhän Hengen asuinpaikka. Hän siirtyy asumaan sydämeemme pelastuksen hetkellä (2. Kor. 6:15-17). Siksi meidän on pysyttävä erossa maailmasta – elämme maailmassa, mutta emme maallisesti – ja tämä on kaikkein tärkeintä elämämme herkimmässä ihmissuhteessa, avioliitossa.

Raamattu sanoo myös seuraavasti: ”Älkää eksykö! ’Huono seura hyvät tavat turmelee’” (1. Kor. 15:33). Intiimi suhde ei-uskovan kanssa voi helposti ja nopeasti muodostua esteeksi, joka haittaa vaellustasi Jeesuksen kanssa. Meitä kutsutaan evankelioimaan eksyneitä, ei olemaan intiimissä suhteessa heidän kanssaan. Ei ole väärin luoda hyviä ystävyyssuhteita ei-uskoviin – mutta sen pitemmälle ei pitäisi mennä. Jos seurustelisit uskosta osattoman kanssa, mikä olisi sinulle oikeasti tärkeintä: hänen kanssaan kuhertelu vai hänen sielunsa voittaminen Kristukselle? Jos olisit naimisissa ei-uskovan kanssa, miten te kaksi vaalisitte hengellistä läheisyyttä avioliitossanne? Kuinka voisitte rakentaa laatuavioliittoa, jos olette eri mieltä maailmankaikkeuden tärkeimmästä asiasta – Herrasta Jeesuksesta Kristuksesta?


Paluu suomenkieliselle etusivulle

Onko oikein, että uskova seurustelee tai menee naimisiin uskosta osattoman kanssa?