settings icon
share icon
Запитання

Чи говорить Бог з нами сьогодні?

Відповідь


У Біблії багато разів згадується про безпосереднє спілкування Бога з людьми (Вихід 3:14; Ісуса Навина 1:1; Суддів 6:18; 1 Самуїла 3:11; 2 Самуїла 2:1; Йова 40:1; Ісаї 7:3; Єремії 1:7; Дії 8:26; 9:15 – і це лише незначна частина прикладів). Більше того, у Святому Письмі не говориться, що Бог не може чи не буде продовжувати говорити з людьми сьогодні. Тим не менше, ми повинні пам’ятати, що випадки спілкування Бога з людьми, відзначені в Біблії, відбувалися протягом 4000 років людської історії. Тобто, це, швидше, виключення, коли Бог звертається до людей уголос, ніж правило. Навіть із записаних у Біблії прикладів спілкування Бога з людиною не завжди зрозуміло – був це виразний, чи внутрішній голос, або ж просто відчуття.

Бог насправді говорить сьогодні з людьми. По-перше, Бог говорить з нами через Своє Слово (2 Тимофію 3:16-17). Текст в Ісаї 55:11 говорить нам: «Так буде і Слово Моє, що виходить із уст Моїх: порожнім до Мене воно не вертається, але зробить, що Я пожадав, і буде мати поводження в тому, на що Я його посилав!». Біблія містить Божі слова до нас стосовно всього, що нам необхідно знати, щоб знайти спасіння і вести християнське життя. 2 Петра 1:3-4 проголошує: «Усе, що потрібне для життя та побожности, подала нам Його Божа сила пізнанням Того, Хто покликав нас славою та чеснотою. Через них даровані нам цінні та великі обітниці, щоб ними ви стали учасниками Божої Істоти, утікаючи від пожадливого світового тління».

По-друге, Бог говорить через відчуття, події та думки. Бог допомагає нам відрізнити добро від зла за допомогою нашої совісті (1 Тимофію 1:5; 1 Петра 3:16). Бог налаштовує наш розум для розуміння Його волі (Римлянам 12:2). Він дозволяє відбуватися у нашому житті різноманітним подіям, аби направляти нас, змінювати чи допомагати у духовному зростанні (Євреям 12:5-11; Якова 1:2-5). Текст у 1 Петра 1:6-7 нагадує нам: «Тіштеся з того, засмучені трохи тепер, якщо треба, всілякими випробуваннями, щоб досвідчення вашої віри було дорогоцінніше за золото, яке гине, хоч і огнем випробовується, на похвалу, і честь, і славу при з’явленні Ісуса Христа».

І нарешті, справді, Бог інколи говорить з людьми у прямому розумінні цього слова. Хоча маємо великі сумніви, що це трапляється настільки часто, як про це заявляють люди. Знову-таки, навіть у Біблії звернення Бога до людей уголос – це виключення, а не звичне явище. Якщо хто-небудь заявляє, що Бог говорив із ним, нам завжди слід порівнювати сказане з тим, що говорить Біблія. Якби Бог говорив сьогодні, то Його слова повністю б відповідали тому, що Він говорив у Біблії. Бог не суперечить Самому Собі. Текст у 2 Посланні до Тимофія 3:16-17 підтверджує: «Усе писання Богом надхнене, і корисне до навчання, до докору, до направи, до виховання в праведності, щоб Божа людина була досконала, до всякого доброго діла готова».

English



Повернутися на стартову українську сторінку

Чи говорить Бог з нами сьогодні?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries