settings icon
share icon
Запитання

Що таке апокаліпсис?

Відповідь


Слово «апокаліпсис» походить із грецької мови та означає «розкриття, виявлення». Книга Об’явлення іноді називається «Апокаліпсисом Івана», тому що вона є Божественним відкриттям про останній час апостолові Івану. Більше того, слово «апокаліпсис» є першим словом у грецькому тексті книги Об’явлення. Фраза «апокаліптична література» стосується творів, що використовують символи, образи та числа для позначення подій майбутнього. Крім книги Об’явлення, прикладами апокаліптичної літератури в Біблії є 7–12 розділи книги Даниїла, 24–27 розд. книги Ісаї, 37–41 розд. книги Єзекіїла та 9–12 розд. книги Захарії.

Чому апокаліптична література написана з таким символізмом та образністю? Апокаліптичні книги писалися тоді, коли було доречним приховувати звістку в образах і символах, а не висловлювати її прямо. Більше того, символізм надавав таємності деталям про час і місце описуваних подій. Метою такого символізму було, тим не менше, не створення плутанини, а, швидше, напучення та підбадьорення Божих послідовників у важкі часи.

Поза конкретним біблійним значенням, термін «апокаліпсис» часто використовується для позначення останнього часу взагалі, або, зокрема, подій останнього часу. Іноді такі події, як друге пришестя Христа та битва біля Армагедону, називаються апокаліпсисом. Апокаліпсис буде остаточним і повним одкровенням Бога, Його гніву, Його справедливості та, в кінцевому підсумку, Його любові. Ісус Христос є найвищим «апокаліпсисом» Бога, оскільки Він відкрив нам Його (Івана 14:9; Євреям 1:2).

English



Повернутися на стартову українську сторінку

Що таке апокаліпсис?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries