settings icon
share icon
Запитання

Наскільки важливим є поклоніння в церкві?

Відповідь


Якщо хтось врятував наше життя, природною реакцією буде вдячність. Коли нам роблять подарунок, який ми ніколи не змогли би собі дозволити, ми висловлюємо свою подяку. Поклоніння – це виявлення нашої вдячності Богові. Ісус врятував нас. Божа любов не має умов. Наше поклоніння визнає Його авторитет як Творця всесвіту й спасителя наших душ. Отже, поклоніння є одним із найбільш пріоритетних занять для віруючих, а також для церкви в цілому.

Християнство унікальне серед інших релігій тим, що ґрунтується на особистих стосунках з Богом. У книзі Вихід 34:14 говориться: «Бо не будете поклонятися іншому богові! Адже Господь Бог – ревниве Ім’я. Він є ревнивим Богом» (тут і далі – Четвертий переклад Українського Біблійного Товариства). Основою нашої віри є особисті стосунки з Творцем.

Поклоніння – це прославлення цих особистих стосунків. За допомогою поклоніння ми спілкуємося з нашим Богом. Так ми визнаємо Його верховенство та божественність. Чи це відбувається за допомогою музики, вигуків, молитви або інших способів, поклоніння, насправді, є вираженням близьких стосунків із Богом. Ми маємо жити, дотримуючись Божих заповідей, але Він не бажає бездушної, бездумної покори. У книзі Повторення Закону 6:5 написано: «Люби Господа, свого Бога, усім своїм розумом, усією своєю душею й усією своєю силою».

Церква – це зібрання всіх тих, хто закликає ім’я Боже, користуючись благодаттю, запропонованою нам через смерть Ісуса на хресті. Нам сказано робити інших людей Його учнями й жити відповідно до Божих заповідей. У 1 Івана 3:24 сказано: «А хто зберігає Його заповіді, той у Ньому перебуває, а Він – у ньому». Кожний член церкви покликаний поклонятися Богові. Кожному з нас необхідно молитися, звертаючись до Господа зі щирим серцем. Ми маємо читати Його слова в Письмі й розмірковувати над ними у своїх серцях. Особисте поклоніння має велике значення для нашої власної духовної зрілості. Будучи громадою віруючих, нам слід постійно брати участь у поклонінні за допомогою співу, молитви, поглиблення знання Слова й використання своїх духовних дарів на благо церкви. Поклоніння є найбільшим пріоритетом для церкви.

English



Повернутися на стартову українську сторінку

Наскільки важливим є поклоніння в церкві?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries