settings icon
share icon
Запитання

Чи маємо ми любити грішника, але ненавидіти гріх?

Відповідь


Багато християн використовують фразу-кліше: «Люби грішника – ненавидь гріх». Тим не менше, нам слід розуміти, що це насправді є закликом до нас, недосконалих людських істот. Різниця між нами та Богом щодо любові й ненависті є величезною. Навіть будучи християнами, ми, як і раніше, – недосконалі в своїй людській природі й не можемо любити ідеально, як і не можемо правильно ненавидіти (іншими словами, без злого умислу). Але Бог робить це бездоганно, тому що Він – Бог. Господь може ненавидіти без жодного гріховного умислу. Таким чином, Він може ненавидіти гріх і грішника абсолютно по-святому та бути надалі готовим пробачити грішника з любов’ю в момент його покаяння та віри (Малахії 1:3; Об’явлення 2:6; 2 Петра 3:9).

Біблія чітко навчає, що Бог є любов. Перше послання Івана 4:8–9 повідомляє: «Хто не любить, той не пізнав Бога, тому що Бог є любов. Божа любов до нас виявилася в тому, що Бог послав Свого Єдинородного Сина у світ, щоб ми через Нього жили». Дивовижним фактом є те, що Бог може любити й ненавидіти людину одночасно. Це означає, що Він може любити її як людину, яку Він створив і може викупити, й ненавидіти її за невіру та гріховний спосіб життя. Ми як недосконалі людські істоти не можемо цього зробити; отже, ми маємо нагадувати собі про необхідність любити грішника й ненавидіти гріх.

Як саме це відбувається? Ми ненавидимо гріх, відмовляючись брати в ньому участь і засуджуючи його, коли стаємо його свідками. Гріх слід ненавидіти, а не виправдовувати чи ставитися до нього із легковажністю. Ми любимо грішників, свідкуючи їм про прощення, доступне через Ісуса Христа. Істинна любов полягає у ставленні до когось із повагою та добротою, навіть якщо він / вона знає, що ви не схвалюєте його / її спосіб життя чи вибір. Дозволяти людині залишатися в гріху – не є проявом любові. Ідентично, не є ненавистю сказати людині, що вона перебуває в гріху. Ми любимо грішника, з любов’ю викладаючи йому істину. Ми ненавидимо гріх, відмовляючись миритися з ним, ігнорувати чи виправдовувати його.

English



Повернутися на стартову українську сторінку

Чи маємо ми любити грішника, але ненавидіти гріх?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries