settings icon
share icon
Запитання

Довготривалий шлюб – у чому ключ?

Відповідь


Апостол Павло стверджує, що дружина «прив’язана» до свого чоловіка до кінця його днів. «Бо заміжня жінка, поки живе чоловік, прив’язана до нього Законом; а коли помре чоловік, вона звільняється від закону чоловіка» (Римлянам 7:2). Принцип, який ми можемо взяти з цього, полягає в тому, що один із подружжя має померти, щоб шлюб був розірваний. Це Божественна точка зору, яка, як і щодо багатьох інших питань, не співпадає з реальним станом шлюбу сьогодні. У нашому сучасному суспільстві шлюб закінчується розлученням більш ніж у 51% випадків. Це означає, що більше половини пар, які урочисто обіцяють: «Поки смерть не розлучить нас!», далеко не дотягують до цього моменту.

Отже, питання стоїть таким чином: що одружена пара може зробити, щоб їхній шлюб тривав, «поки смерть не розлучить їх»? Першим і найважливішим моментом є послух Богові і Його Слову. Цього принципу слід дотримуватись у житті до шлюбу, і перед ним, коли чоловік і жінка лише зав’язують стосунки. Бог говорить: «Чи йдуть двоє разом, якщо не умовились?» (Амоса 3:3). Для відродженого віруючого це означає не починати близьких стосунків з тим, хто не є віруючим. «До чужого ярма не впрягайтеся з невірними; бо що спільного між праведністю та беззаконням, або яка спільність у світла з темрявою?» (2 Коринтянам 6:14). Дотримання цього принципу збереже від багатьох сердечних страждань пізніше, у шлюбі.

Інший принцип, який захищає довготривалість шлюбу, полягає в тому, що чоловік повинен коритися Богу та любити, поважати і захищати свою дружину, як своє власне тіло (Ефесянам 5:25-31). З іншого боку, дружина має коритися Богові і своєму чоловікові, як Господу (Ефесянам 5:22). Шлюб між мужчиною і жінкою – це духовна картина стосунків між Христом і Церквою. Христос віддав Себе за Церкву і Він любить, поважає та захищає її як Свою «наречену» (Об’явлення 19:7-9).

Коли Бог привів Єву до Адама для першого шлюбу, вона була створена з його плоті і костей (Буття 2:23), і вони стали одним тілом (23-24). Це – та ідея, що була втрачена у нашому сучасному суспільстві. Бути однією плоттю значить більше, ніж просте фізичне єднання. Це означає об’єднання розуму й душі для створення єдиного цілого. Ці стосунки йдуть набагато дальше за чуттєву привабливість і входять у сферу духовного єднання, яке може бути досягнене лише тоді, коли обидва партнери віддані Богу й один одному. Ці стосунки сконцентровані не на «я і моє», але на – «ми і наше». Це один зі секретів довготривалого шлюбу. Аби створити шлюб, який триватиме до кінця життя одного чи іншого партнера, необхідно зробити це пріоритетом свого життя. Укріплення вертикальних стосунків з Богом сприяє тому, щоб забезпечити міцні горизонтальні стосунки між чоловіком і дружиною, які прославлятимуть Господа.

English



Повернутися на стартову українську сторінку

Довготривалий шлюб – у чому ключ?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries