settings icon
share icon
Запитання

Як я можу уникнути покарання в пеклі?

Відповідь


Насправді, уникнути покарання в пеклі простіше, ніж може видаватися. Деякі люди вважають, що мають виконувати Десять Заповідей протягом усього свого життя, щоб не потрапити в пекло. Інші вважають, що зобов’язані слідувати певним обрядам і ритуалам. Треті переконані, що ми жодним чином не можемо знати напевно, потрапимо ми в пекло, чи ні. Жодна з цих думок не є вірною. Біблія надзвичайно ясно показує, як людина може уникнути пекла після смерті.

Святе Письмо описує пекло як страшне та жахливе місце. Воно характеризується як «вічний вогонь» (Матвія 25:41), «невгасимий вогонь» (3:12), «погорда та вічний сором» (Даниїла 12:2), місце, де «вогонь не гасне» (Марка 9:44–49 ) і «вічна погибель» (2 Солунянам 1:9). Книга Об’явлення показує пекло як «вогняне й сірчане озеро», де нечестиві люди будуть «мучені день і ніч навіки-віків» (20:10). Очевидно, що пекло є місцем, якого нам слід уникати.

Чому ж пекло існує та чому Бог відправить туди деяких людей? Біблія стверджує, що Бог призначив пекло дияволу та грішним ангелам після того, як вони повстали проти Нього (Матвія 25:41). Тих, хто відмовляється приймати Боже прощення, спіткає така сама доля. Для чого потрібне пекло? Усі люди, в кінцевому результаті, згрішили проти Бога (Псалом 50:6), а через те, що Бог є нескінченним і вічним, то й покарання має бути нескінченним та вічним. Пекло – це місце, де виконуються вимоги справедливості святого і праведного Бога. Господь засуджує гріх та всіх, хто відкидає Його. Біблія ясно говорить, що всі ми згрішили (Екклезіаста 7:20; Римлянам 3:10–23) і тому заслуговуємо на покарання в пеклі.

Отже, як ми можемо уникнути пекла? Оскільки тільки нескінченне та вічне покарання є достатнім, має бути сплачена нескінченна і вічна ціна. Бог став людиною в особі Ісуса Христа. У Христі Бог жив серед нас, навчав і зціляв нас, але це не було Його головною місією. Бог став людиною (Івана 1:1, 14), аби померти за нас. Ісус – Бог у людському тілі – помер на хресті. Він є Богом, Його смерть стала нескінченною та вічною платою за гріхи (1 Івана 2:2). Бог пропонує нам прийняти Ісуса Христа як Спасителя, визнавши Його смерть як повну та справедливу плату за наші гріхи. Бог обіцяє, що кожен, хто повірив в Ісуса (Івана 3:16) як у Спасителя (14:6), буде спасенний, тобто, не потрапить у пекло.

Бог не бажає, щоб ви опинилися в пеклі (2 Петра 3:9). Саме тому Бог приніс досконалу і достатню жертву за нас. Якщо ви бажаєте уникнути покарання в пеклі, прийміть Ісуса Христа як свого Спасителя. Це так просто! Зізнайтеся Богові, що ви – грішник і заслуговуєте на покарання. Скажіть Йому, що вірите в Ісуса Христа як у свого Спасителя. Славте Бога за спасіння. Лише повіривши в Ісуса Христа як у Спасителя, ви зможете уникнути пекла!

Ви прийняли Христа завдяки прочитаному тут? Якщо так, будь-ласка, натисніть на кнопку «Я прийняв(-ла) Ісуса сьогодні» нижче.

English



Повернутися на стартову українську сторінку

Як я можу уникнути покарання в пеклі?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries