settings icon
share icon
Запитання

У чому полягає мета церкви?

Відповідь


Текст, записаний у книзі Дії Апостолів 2:42, можна вважати формулюванням мети церкви: «І вони перебували в науці апостольській, та спільноті братерській, і в ламанні хліба, та в молитвах». Отже, у відповідності до цього вірша мета / діяльність церкви полягає в наступному: 1) вивчення біблійного вчення; 2) надавання віруючим можливості мати близькі стосунки один з одним; 3) здійснення Господньої вечері; 4) молитва.

Церква повинна викладати біблійне вчення, щоб віруючі могли укріплятися у вірі. Ефесянам 4:14 проголошує: «Щоб більш не були ми малолітками, що хитаються й захоплюються від усякого вітру науки за людською оманою та за лукавством до хитрого блуду». Церква має стати місцем близьких відносин, де християни можуть посвячувати себе один одному, поважати один одного (Римлянам 12:10), навчати (Римлянам 15:14), співпереживати (Ефесянам 4:32), підбадьорювати (1 Солунянам 5:11) і, що найбільш важливо, любити один одного (1 Івана 3:11).

Церква має бути місцем, де віруючі можуть брати участь у Господній вечері, поминаючи Христа і Його святу кров, пролиту за нас (1 Коринтянам 11:23-26). Окрім цього, «ламання хліба» несе ідею спільних прийомів їжі. Це ще один приклад підтримки близьких стосунків у церкві. Остання мета церкви, згідно з наведеним текстом, полягає в молитві. Церква має бути місцем, яке спонукає до молитви, привчає до неї і використовує її. Послання до Филип’ян 4:6-7 закликає нас: «Ні про що не турбуйтесь, а в усьому нехай виявляються Богові ваші бажання молитвою й проханням з подякою. І мир Божий, що вищий від усякого розуму, хай береже серця ваші та ваші думки у Христі Ісусі».

Ще одне доручення, дане церкві, – це проголошення Благої Звістки про спасіння через Ісуса Христа (Матвія 28:18-20; Дії 1:8). Церква закликана поширювати Євангеліє за допомогою і слів, і вчинків. Церква має бути «маяком» у суспільстві, вказуючи людям на нашого Господа і Спасителя Ісуса Христа. Церкві слід створювати сприятливі умови для розповсюдження Євангелії, а також готувати своїх членів для роботи на цій ниві (1 Петра 3:15).

Остаточні завдання даються церкві у Посланні Якова 1:27: «Чиста й непорочна побожність перед Богом і Отцем оця: зглянутися над сиротами та вдовицями в утисках їхніх, себе берегти чистим від світу». Церква повинна служити всім нужденним, що включає не тільки розповсюдження Євангелії, але й задоволення фізичних потреб (їжа, одяг, житло), наскільки це необхідно і доречно. Церква також повинна озброювати віруючих у Христа необхідними засобами, аби перемагати гріх і залишатися вільними від осквернення світу. Це досягається за допомогою вищезгаданих принципів – вивчення Біблії і підтримання християнських взаємин.

Отже, беручи до уваги все вищесказане, яка ж мета церкви? Ілюстрація у 1 Коринтянам 12:12-27 дає досить вдалу відповідь: церква – це Боже «тіло» у цьому світі, і ми, відповідно, – Його руки, вуста і ноги. Нам слід робити те, що робив би Ісус, якби все ще фізично перебував на землі. Церква має бути «християнською» – подібною до Христа і слухняною Христу.

English



Повернутися на стартову українську сторінку

У чому полягає мета церкви?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries