settings icon
share icon
Запитання

Що говорить Біблія про те, як знайти сенс життя?

Відповідь


Біблія надзвичайно ясно говорить про те, яким є сенс життя для нас!

СЕНС ЖИТТЯ ЗГІДНО З ЛЮДЬМИ БІБЛІЇ
Соломон: Після роздумів у книзі Еклезіаста про марність життя в цьому світі, він дає наступні завершальні зауваження: «Підсумок усього почутого: Бога бійся, і чини Його заповіді, бо належить це кожній людині! Бо Бог приведе кожну справу на суд, і все потаємне, – чи добре воно, чи лихе!» (Еклезіаст 12:13-14). Соломон стверджує, що життя полягає у прославленні Бога нашими думками та життям і, відповідно, виконанням Його заповідей, тому що одного разу ми постанемо перед Його судом.

Давид: На відміну від тих, кого цікавило земне життя, Давид прагнув до Його задоволення в майбутньому. Він сказав: «А я в правді побачу обличчя Твоє, і, збудившись, насичусь Твоєю подобою!» (Псалом 16:15). За словами Давида, повне задоволення має настати в той день, коли він проснеться (в майбутньому житті), побачивши Боже обличчя (спілкування з ним) і маючи Його подобу (1 Івана 3:2).

Асаф: У Псалмі 72 Асаф говорить про те, що він був спокушений заздрістю до грішників, які видавалися такими безтурботними і будували свою долю, використовуючи обманутих ними людей. Але потім він задумався про їхній кінець. Тоді, на противагу тому, що вони шукали у своєму житті, він у вірші 25 описує те, що мало значення для нього самого: «Хто є мені на небесах, окрім Тебе? А я при Тобі на землі не бажаю нічого!». Для нього стосунки з Богом були найважливішими у житті.

Павло: Апостол Павло згадував про все те, чого він досягнув до того, як повірив у воскреслого Христа, як про купу сміття, у порівнянні з бездоганністю знання Ісуса Христа – навіть тоді, коли це завдавало страждань і втрат. У Филип’янам 3:9-10 Павло говорить про своє бажання «виявитися в Ньому не зі своєю праведністю, які від Закону, але з тією, що через віру в Христа, з праведністю, яка від Бога, через віру; щоб пізнати Його, і силу Його воскресіння, і бути спільником у Його стражданнях, уподібнюючись Його смерті». У Другому посланні до Тимофія 3:12 він знову повторює, що найважливішим для нього було пізнання Ісуса, перебування в Його праведності через віру і життя в тісному спілкуванні з Ним, незважаючи на всі страждання. Врешті-решт, він прагнув до того часу, коли стане частиною «воскресіння з мертвих».

СЕНС ЖИТТЯ ЗГІДНО З КНИГОЮ ОБ’ЯВЛЕННЯ
Остання книга Біблії, Об’явлення, говорить про те, що відбудеться в останній час. Після повернення Христа і Його тисячолітнього царства над Землею, грішники воскреснуть, після чого будуть судимі за їхніми вчинками і відправлені навіки в озеро вогняне (Об’явлення 20). Земля і небеса будуть знищені, і постануть нове небо і нова земля. Як в Едемському саду, люди будуть знову мешкати з Богом, а Він – з ними (Об’явлення 21:3); усі сліди прокляття Землі через гріх людства (печаль, хвороби, біль і смерть) зникнуть (Об’явлення 21:4). Бог говорить, що всі, які витерплять до кінця, успадкують все, і Він буде їхнім Богом, а вони – Його дітьми. Таким чином, як колись, викуплене людство житиме з Богом без гріха і його проклять у бездоганному світі, маючи бездоганні серця, подібні до Христа (1 Івана 3:2-3).

СЕНС ЖИТТЯ, ОПИСАНИЙ ІСУСОМ ХРИСТОМ
Бог створив людину для насолоди товариством із Ним, стосунками з іншими людьми, працею і володарюванням над Землею. Але після гріхопадіння зв’язок з Богом був утрачений, стосунки з іншими людьми зіпсувалися, праця стала непосильною, і людина почала боротися, аби досягти видимості володарювання над природою, незалежно від того, чи це погода, чи бур’ян у саду. На новому небі і новій землі людина буде знову задіяна у всьому цьому, але вже у відродженому стані бездоганності. Але як людині увійти в ту групу, що потрапить на нове небо і нову землю? І що нам слід робити для цього зараз? Чи є сенс лише в майбутньому житті, коли прокляття гріха буде забране? Ісус Христос, Син Божий, залишив Свій дім на небі, цілковито ставши людиною, водночас повністю залишаючись Божеством, і прийшов на Землю, щоб ЗАПЛАТИТИ ЦІНУ ЗА НАШЕ ВІЧНЕ ЖИТТЯ, а також за сенс у цьому житті. Через те, що наша гріховність відокремила нас від Бога і призвела до прокляття, Євангеліє від Матвія 1:21 говорить, що Ісус «спасе Свій народ від його гріхів».

СЕНС ЖИТТЯ ЗАЛЕЖИТЬ ВІД ПОХОДЖЕННЯ ЛЮДИНИ
Якщо ми є результатом випадковості космічного масштабу (еволюції), тоді ми – просто складні біологічні форми життя, які змогли досягти самосвідомості. Ми безнадійні, так як в житті не існує вищої цілі за виживання і продовження роду, поки наступна випадковість не перенесе нашу форму життя на щабель вище.

Але ми не є результатом випадковості. Істинна наука підтверджує, що факт макроеволюції (переходу від одного виду до інших) є фарсом. Еволюція помилково називається наукою, оскільки насправді вона не є ні повторюваною, ні спостережуваною, а повинна прийматися вірою, як і теорія Творіння. Продовжуючи більше дізнаватися про мікробіологію, ми бачимо, що імовірності формування навіть найпростіших живих молекул білку просто немає, навіть якщо дати ТРИЛЬЙОНИ років для збігу правильного порядку білків у структурі амінокислот. Так само викопні докази не підтримують теорію еволюції. За словами самих еволюціоністів, необхідні численні перехідні форми життя, яких просто не було знайдено. Що підтверджують викопні останки, то це те, про що говориться у 1-му розділі біблійної книги Буття: велика кількість різноманітних видів виникла одночасно, і ці види значною мірою є такими ж, як і ті, що існують сьогодні. Зміни у птахах чи метеликах, які спостерігалися у минулому столітті і наводилися в підтримку еволюції, стосувалися змін усередині виду (мікроеволюція) – чого ні Біблія, ні прихильники теорії Творіння не заперечують. Також, дізнаючись більше про так звану просту клітину, ми знову приходимо до того, що давно проголошувалося у Біблії: життя є результатом існування всезнаючого Творця. Оскільки ми не є результатом випадковості, а створені Богом, то, якщо сенс життя існує, Бог вказав нам, у чому він полягає.

English



Повернутися на стартову українську сторінку

Що говорить Біблія про те, як знайти сенс життя?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries