settings icon
share icon
Запитання

Що таке печать Святого Духа?

Відповідь


Святого Духа ще називають «печаттю» та «завдатком» у серцях християн (2 Коринтянам 1:22; 5:5; Ефесянам 1:13-14; 4:30). Святий Дух є Божою печаттю на Його народі, знаком права Бога на нас як на Свою власність. Грецьке слово, що використовується тут і перекладене як «завдаток», означає частину грошей, товарів або майна, наданих наперед як гарантія оплати решти. Дар Духа для віруючих є авансом нашого небесного спадку, який Христос нам обіцяв і затвердив на хресті. Саме тому, що ми запечатані Духом, нам гарантоване спасіння. Ніхто не в змозі зламати Божу печать.

Святий Дух дається віруючим як «перший внесок», щоб гарантувати нам, що, будучи Божими дітьми, ми сповна отримаємо свою спадщину. Святий Дух нам дається для підтвердження того, що ми належимо Богові, Який дарує нам Свого Духа «благодаттю через віру» (Ефесянам 2:8). Завдяки дару Духа, Бог оновлює та освячує нас. Він виробляє в наших серцях такі почуття, надію та бажання, які є доказом того, що ми прийняті Господом, що Він вважає нас Своїми дітьми, що наша надія є справжньою й наше викуплення та спасіння гарантовані так само, як печать гарантує виконання волі або угоди. Бог дарує нам Свого Святого Духа як певну запоруку того, що ми назавжди належимо Йому та будемо спасенні в останній день. Доказом присутності Духа є змінене Ним серце, що веде до покаяння; плоди Духа (Галатам 5:22-23); відповідність Божим заповідям і волі; прагнення до молитви та прославляння Бога і любов до Його народу. Це все є доказом того, що Святий Дух оновив серце християнина й відзначив печаттю до дня викуплення.

Отже, ми запечатані та затверджені до дня викуплення, повністю вільні від гріха й могили завдяки Святому Духові, Його навчанню та керівній силі. Маючи печать Духа на наших серцях, ми можемо жити радісно з упевненістю в майбутньому, що буде сповнене неймовірної слави.

English



Повернутися на стартову українську сторінку

Що таке печать Святого Духа?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries