settings icon
share icon
Запитання

Тиха молитва – чи відповідає вона Біблії?

Відповідь


Біблія може не згадувати тиху молитву конкретно, але це не означає, що вона менш важлива, ніж молитва вголос. Бог може чути наші думки так само, як і наші слова (Псалом 138:23; Єремії 12:3). Ісус знав лихі наміри фарисеїв (Матвія 12:24–26; Луки 11:7). Ніщо, що ми робимо чи думаємо, неможливо приховати від Бога. Він має доступ до всіх молитов, адресованих Йому, незалежно від того, вимовлені вони вголос чи ні.

Біблія згадує молитву наодинці (Матвія 6:6). Яка різниця між молитвою вголос і тихою молитвою, якщо ви перебуваєте наодинці? Існують обставини, коли доречна лише тиха молитва, наприклад, молитва про щось лише між вами та Богом, молитва за того, хто перебуває поруч із вами тощо. Немає нічого поганого в тихій молитві, якщо тільки ми не робимо це, соромлячись бути поміченими за молитвою.

Можливо, найкраще вказує на важливість тихої молитви текст у 1 Солунянам 5:17: «Невпинно моліться» (сучасний переклад Українського Біблійного Товариства). Молитися невпинно, вочевидь, не може означати, що ми зобов’язані молитися вголос увесь час. Це, швидше, означає, що ми маємо перебувати у постійному стані спілкування з Богом, направляючи всі думки до Нього (2 Коринтянам 10:5), і приносити кожну ситуацію, плани, страхи та переживання до Його трону. Частиною невпинної молитви будуть молитви, вимовлені вголос, пошепки, через крик, проспівані та тихі, коли ми звертаємо до Бога свої думки з хвалою, заступництвом, проханнями та подякою. English



Повернутися на стартову українську сторінку

Тиха молитва – чи відповідає вона Біблії?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries