settings icon
share icon
Запитання

Що таке гріх на смерть?

Відповідь


Перше послання Івана 5:16 є одним із найскладніших для тлумачення віршів у Новому Завіті. «Коли хто побачить свого брата, який грішить гріхом не на смерть, нехай молиться, – і дасть йому життя, – тим, які згрішать не на смерть. Є гріх на смерть; не кажу, щоби про нього молитися» (сучасний переклад Українського Біблійного Товариства). Жодне з існуючих тлумачень, мабуть, не в стані відповісти на всі питання щодо цього вірша. Найкраще розуміння можна отримати, порівнюючи цей вірш із тим, що трапилося з Ананієм і Сапфірою в Дії 5:1–10 (див. також 1 Коринтянам 11:30). «Гріх на смерть» є свідомим, навмисним, тривалим і невисповіданим гріхом. Бог за Своєю благодаттю дозволяє Своїм дітям грішити, не караючи їх негайно. Тим не менше, настає момент, коли Він більше не дозволятиме віруючому продовжувати жити з нерозкаяним гріхом. Коли цей момент настає, Бог іноді вирішує покарати християнина, навіть до тієї міри, щоб забрати його життя.

Саме це Він зробив у Дії 5:1–10 і 1 Коринтянам 11:28–32. Можливо, це те, про що Павло писав коринтській церкві у 1 Коринтянам 5:1–5. Ми маємо молитися про християн, які грішать. Тим не менше, може прийти час, коли Бог більше не вислуховуватиме молитви за віруючого, який грішить і щодо якого покарання, за Його визначенням, неминуче. Складно усвідомити, що може бути надто пізно молитися за когось. Бог добрий та справедливий, і ми маємо дозволити Йому вирішувати, коли буде надто пізно. English



Повернутися на стартову українську сторінку

Що таке гріх на смерть?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries