settings icon
share icon
Запитання

Чи існує таке поняття як спорідненість душ? Чи є у Господа пара для кожної людини?

Відповідь


У Біблії не згадується про те, що для кожної людини є конкретно підібрана пара. Для нас шляхи Господні неосяжні. Нам відомо, що Він знає нас ще до моменту нашого народження. «Ще поки тебе вформував в утробі матерній, Я пізнав був тебе, і ще поки ти вийшов із нутра, тебе посвятив, дав тебе за пророка народам!» (Єремії 1:5). Він знає, який вибір ми зробимо і чи навернемося до Нього (Римлянам 8:29-30). Він знає кількість волосків на нашій голові (Матвія 10:30). Якщо ми довіряємо себе Господу і прислухаємося до Його керівництва – Він обіцяє направляти нас. «Надійся на Господа всім своїм серцем, а на розум свій не покладайся! Пізнавай ти Його на всіх дорогах своїх, і він випростує твої стежки» (Приповісті 3:5-6).

Люди інколи приймають рішення, які суперечать волі Божій, – однаково, як християни, так і нехристияни. Отже, якщо Бог запланував для нас пару, а ми втратили свій шанс – усі наші життєві плани руйнуються. Але Біблія говорить, що навіть найбільш «немудрий» план Божий набагато мудріший за найдосконаліший план, створений людиною (1 Коринтянам 1:25), а це означає, що Його плани не можуть зійти із запланованого шляху. Коли ми приймаємо рішення слідувати за Господом, ми віримо, що з Його допомогою ми стикатимемося на своєму шляху тільки з належними людьми, з якими Він бажає нас бачити. Навіть якщо християнин вступає у шлюб з нехристиянином, беручи до уваги те, що Господь здатний творити чудеса, Він може змінити життя цієї людини. Господь у Своїй безмежній мудрості і милосерді може навчити нас, якщо ми цього попросимо.

У наш час майже всі люди рано чи пізно вирішують вступити у шлюб, хоча не для кожного він передбачений Богом. Апостол Павло сказав: «Бо хочу, щоб усі чоловіки були, як і я; але кожен має від Бога свій дар, – один так, інший так» (1 Коринтянам 7:7). Жодне з цих рішень не гірше за інше. Очевидно, що Бог не бажає залишити кожну людину без пари, інакше існуванню людства настав би кінець. Але Він також не бажає бачити всіх у шлюбі, оскільки існують люди, які набагато краще справляються наодинці. Всі ми служимо Богу по-різному. У будь-якому випадку, Він повинен залишатися центром нашого життя. І якщо ми будемо слідувати тільки Його настановам, Він вестиме нас у вірному напрямку і благословить нас на угодні Йому справи.

English



Повернутися на стартову українську сторінку

Чи існує таке поняття як спорідненість душ? Чи є у Господа пара для кожної людини?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries