settings icon
share icon
Запитання

Хто може спастись? Чи може хто-небудь спастись?

Відповідь


Ісус в Євангелії від Івана 3:16 чітко навчав, що Він спасе тих, хто вірить у Нього: «Бо так Бог полюбив світ, що дав Свого Єдинородного Сина, щоб кожний, хто вірить у Нього, не загинув, але мав життя вічне» (тут і далі – сучасний переклад Українського Біблійного Товариства). Цей «кожний» включає вас і будь-яку іншу людину у світі.

Біблія говорить, що якби спасіння залежало від наших власних учинків, то ніхто не зміг би спастися: «Адже всі згрішили й позбавлені Божої слави» (Римлянам 3:23). Римлянам 3:10 додає: «Немає ні одного праведного».

Ми не можемо спасти себе самі. Замість цього, ми отримуємо спасіння, коли віримо в Ісуса Христа. Ефесянам 2:8–9 навчає: «Адже ви спасенні благодаттю через віру, і це не від вас, це Божий дар, не від діл, щоб ніхто не хвалився». Ми врятовані благодаттю Божою, а благодать, за визначенням, неможливо заслужити. Ми не заслуговуємо спасіння – ми просто отримуємо його через віру.

Божої благодаті достатньо, аби покрити всі наші гріхи (Римлянам 5:20). У Біблії є чимало прикладів людей, що були врятовані від гріховного минулого. Апостол Павло писав християнам, які раніше жили в різноманітних гріхах, серед яких – сексуальна аморальність, ідолопоклонство, перелюб, гомосексуалізм, злодійство, користолюбство та пияцтво. Але Павло говорить їм, що після спасіння «ви обмилися, ви освятилися, ви виправдалися Ім'ям Господа Ісуса Христа і Духом нашого Бога» (1 Коринтянам 6:9–11).

Апостол Павло сам був переслідувачем християн, схвалював убивство Степана (Дії 8:1), заарештовував християн і кидав їх до в'язниці (Дії 8:3). Пізніше він напише: «Дякую Тому, Хто зміцнює мене, – Ісусові Христові, Господу нашому, оскільки, настановивши на служіння, Він відніс мене до числа вірних, - мене, який колись зневажав, переслідував і нападав на Господа! Але я був помилуваний, бо це я робив через незнання, у невірстві. Тож благодать нашого Господа надмірно збільшилася в мені – з вірою та любов'ю, що в Ісусі Христі. Вірним є слово і гідне повного прийняття, що Ісус Христос прийшов у світ, аби спасти грішників, серед яких я – перший» (1 Тимофію 1:12–15).

Бог для спасіння часто вибирає малоймовірних кандидатів для служіння Своїм цілям. Він врятував розбійника на хресті, коли тому до смерті залишалися лічені хвилини (Луки 23:42–43), гонителя Церкви (Павла), рибалку, який відмовлявся вірити в Нього (Петра), римського солдата та його сім'ю (Дії 10), раба-утікача (Онисима в посланні до Филимона) та багатьох інших. Немає нікого, кого Бог не здатний спасти (див. Ісаї 50:2). Ми маємо відповісти вірою та прийняти Його дар вічного життя.

Хто може спастися? Одне можна сказати з упевненістю – ви можете, якщо приймете Ісуса Христа як свого Спасителя! Якщо ви сумніваєтеся в цьому, то можете просто зараз звернутися з молитвою, схожою на цю:

«Боже, я розумію, що є грішником і ніколи не зможу досягти небес за допомогою своїх власних добрих діл. Зараз я покладаюся своєю вірою на Ісуса Христа як Сина Божого, Який помер за мої гріхи й воскрес із мертвих, щоб дати мені вічне життя. Прошу, пробач мої гріхи та допоможи мені жити для Тебе. Дякую, що приймаєш мене, і за дар вічного життя».

Ви прийняли Христа завдяки прочитаному тут? Якщо так, будь-ласка, натисніть на кнопку «Я прийняв(-ла) Ісуса сьогодні» нижче.

English



Повернутися на стартову українську сторінку

Хто може спастись? Чи може хто-небудь спастись?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries