سوال
عهد داوودی چیست؟
جواب
عهد داوودی، پیمانی است که خداوند با داوود از طریق ناتان نبی بست، این پیمان در دوم سموئیل فصل 7 آمده است، و در اول تواریخ فصل 17 آیه های 11 تا 14 و دوم تواریخ فصل 6 آیه 16 به طور خلاصه به آن اشاره شده است. این عهد یک پیمان غیر شرطی بین خداوند و داوود بود، خداوند به داوود و اسرائیل قول داد مسیح (عیسی مسیح) از نسل داوود، قبیله یهودا ظهور خواهد کرد و پادشاهی او برای همیشه به پا خواهد شد. عهد داوودی از این جهت غیر شرطی است که خداوند شرطی مبنی بر فرمانبرداری برای تحقق این عهد قرار نداد. ضمانت تحقق این عهد فقط وفاداری خداوند به تعهداتش است، تحقق این شرط به داوود و اسرائیل متکی نبود.
عهد داوودی بر پایه چندین قولی که به داوود داده شد، استوار می باشد. مورد اول، خداوند قول سرزمین موعود به اسرائیل را مانند دو عهد اول (عهد ابراهیمی و عهد فلسطینی) به داوود هم می دهد. این قول در دوم سموئیل فصل 7 آیه های 10 و 11 دیده می شود، « برای قوم خود سرزمينی انتخاب كردم تا در آن سروسامان بگيرند. اين وطن آنها خواهد بود و قومهای بتپرست، ديگر مثل سابق كه قوم من تازه وارد اين سرزمين شده بودند، بر آنها ظلم نخواهند كرد. تو را از شر تمام دشمنانت حفظ خواهم كرد. اين منم كه خانهٔ تو را میسازم». سپس خداوند قول می دهد که پسر داوود جانشین تاج و تخت او شود؛ سلیمان (پسر داوود) پادشاه شد و معبد را بنا کرد. این قول نیز در دوم سموئیل فصل 7 آیه های 12 تا 13 دیده می شود، «وقتی تو بميری و به اجدادت ملحق شوی، من يكی از پسرانت را وارث تاج و تخت تو میسازم و حكومت او را تثبيت میكنم. او همان كسی است كه خانهای برای من خواهد ساخت و من سلطنت او را تا به ابد پايدار خواهم كرد».
سپس این قول ادامه و گسترش پیدا می کند: «و من سلطنت او را تا به ابد پايدار خواهم كرد» (دوم سموئیل فصل 7 آیه 13) و «بدان كه خاندان تو تا به ابد باقی خواهد ماند و در حضور من سلطنت خواهد كرد» (آیه 16). قول از برکت یافتن و ساخت معبد توسط سلیمان آغاز می شود و به چیزی متفاوت یعنی پادشاهی جاودانه تبدیل می شود. فرزند دیگر داوود، خانواده و پادشاهی ابدی را برپا خواهد کرد. این فرزند کسی نیست جز عیسی مسیح که در متی فصل 21 آیه 9 فرزند داوود خوانده شد.
قول «پادشاهی» و «خانواده» ابدی داوود بسیار مهم است، چراکه عیسی مسیح از خاندان داوود می باشد و پادشاهی ابدی را بنا می کند و برای همیشه فرمانروای آن پادشاهی خواهد بود. این عهد در اصطلاحات «خانواده»، «وعده پادشاهی فردی از خاندان داوود»، «پادشاهی» خلاصه می شود و به مردمی اشاره می کند که زیر نظر یک پادشاه اداره می شوند؛ سلطنت بر روی قدرت پادشاه تاکید می کند؛ و کلمه «همیشگی» بر روی ماهیت ابدی و غیرشرطی وعده ای تاکید می کند که به داوود و اسرائیل داده شد.
در ارمیا فصل 23 آیه 5 و فصل 30 آیه 9؛ اشعیا فصل 9 آیه 7 و فصل 11 آیه 1؛ لوقا فصل 1 آیه های 32 و 69؛ اعمال رسولان فصل 13 آیه 34 و مکاشفه فصل 3 آیه 7 نیز به عهد داوودی اشاره شده است.
English
عهد داوودی چیست؟