settings icon
share icon
سوال

عبارت «او زنده است، براستی که او زنده است» از کجا سرچشمه می گیرد؟

جواب


عبارت «او زنده است» روش سنتی تبریک گفتن در کلیساهای غربی است و پاسخ به شخص تبریک گوینده عبارت «براستی که او زنده است» می باشد. این جمله ها معمولا با سه بوسه بر روی گونه ها، بسته به کلیسای مورد نظر، رد و بدل میشد. در کلیساهای ارتدکس و کاتولیک، این نوع تبریک را «سلام عید پاک» می نامند و یک سنت بسیار قدیمی است.

این سلام و احوالپرسی بر اساس آیه 34 انجیل لوقا فصل 24 می باشد. ترجمه های کتاب مقدس از «ترجمه قدیمی لاتین» (سال 400 میلادی) تا ترجمه «نسخه استاندارد انگلیسی (ای اس وی)» این آیه را به یک شکل ترجمه کرده اند، «خداوند حقیقتاً زنده شده است! پطرس نیز او را دیده است!» اینکه این نوع احوالپرسی دقیقا چه زمانی به یک استاندارد در کلیسا تبدیل شده نامعلوم است، اما نظریه های متفاوتی مبنی بر چگونگی رواج آن وجود دارند.

چیزی که قطعا می دانیم این است که این نوع سلام و احوالپرسی در آداب و رسوم بیزانسی و شرقی رواج بیشتری از کلیسای غرب داشته است. بر اساس عقیده رایج در کلیسای ارتدکس شرقی، این نوع سلام توسط مریم مجدلیه رواج پیدا کرد، او زمانی که عیسی مسیح را دید، ظاهرا خطاب با امپراتور تیبریوس فریاد زنان گفت «مسیح زنده است.»

این روش سلام و احوالپرسی باید چیزی بیشتر از یک سنت خشک و خالی باشد. با عبارت «او زنده است» خبر شادی آفرین و شگفت انگیزی را در روز عید پاک جشن می گیریم، مرگ مسیح بیهوده نبود و او بر مرگ پیروز شد. جمله ی «او زنده است» به ما این امکان را می دهد که این حقیقت شگفت انگیز را با یکدیگر به اشتراک بگذاریم. رستاخیز عیسی مسیح به ما امید نجات، رستاخیز و زندگی ابدی می دهد.

English



بازگشت به خانۀ فارسی

عبارت «او زنده است، براستی که او زنده است» از کجا سرچشمه می گیرد؟
Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon این صفحه را به اشتراک بگذار:
© Copyright Got Questions Ministries