سوال
آیا لوسیفر همان شیطان است؟ آیا سقوط لوسیفر، همان رویداد رانده شدن شیطان است؟
جواب
آیه ای در کتاب مقدس نیست که بگوید لوسیفر همان شیطان است، اما بررسی متون متعددی نشان می دهد لوسیفر نمی تواند کسی جز شیطان باشد. واقعه سقوط لوسیفر که در اشعیا فصل 14 آیه 12 توضیح داده شده است، احتمالا همان رویدادی است که عیسی مسیح در لوقا فصل 10 آیه 18 به آن اشاره می کند: « بلی، من شيطان را ديدم كه همچون برق، از آسمان به زير افتاد!». چنین سقوطی در حزقیال فصل 28 نیز شرح داده شده است.
اشعیا فصل 14 آیه های 12 تا 18 سقوط کسی به نام لوسیفر را از آسمان توصیف می کند، این نام به معنای «ستاره صبح»، «پسر سپیده دم»، «ستاره روز» یا «ستاره درخشان» می باشد. این توضیحات به ما نشان می دهند که به کسی جز شیطان نمی تواند اشاره کند. ما بر اساس سخنان عیسی مسیح در لوقا فصل 10 می دانیم که شیطان از آسمان سقوط کرد. بنابراین وقتی اشعیا به لوسیفر (هلل به زبان عبری) که از آسمان به روی زمین افتاد(اشعیا فصل 14 ایه 12) اشاره می کند، نمی تواند منظورش کسی جز شیطان بوده باشد. دلیل سقوط او در آیه های 13 و 14 عنوان شده است: «در دل خود میگفتی: تا به آسمان بالا خواهم رفت، تخت سلطنتم را بالای ستارگان خدا خواهم نهاد و بر قلهٔ كوهی در شمال كه خدايان بر آن اجتماع میكنند جلوس خواهم كرد. به بالای ابرها خواهم رفت و مانند خدای متعال خواهم شد». شیطان همیشه می خواسته که خدا شود و از همین تمایل برای وسوسه کردن حوا در باغ عدن استفاده کرد: «مانند خدا می شوید» (پیدایش فصل 3 آیه 5).
حزقیال فصل 28 متن دیگری است که گمان می رود به شیطان / لوسیفر اشاره می کند. گرچه این متن با دستوری به حزقیال مبنی بر مشاهده پادشاه بت پرست صور (آیه 12) آغاز می شود، اما به قدرتی (شیطان) که پشت این پادشاه نیز وجود دارد اشاره می کند. آیه 13 می گوید او در باغ عدن بود، مسلم است که پادشاه صور در باغ عدن نبوده است. آیه 14 می گوید «تو را به عنوان فرشتهٔ نگهبان انتخاب كردم. تو در كوه مقدس من بودی و در ميان سنگهای درخشان راه میرفتی»، روشن است که شیطان یا لوسیفر از فرشتگان نگهبان در بهشت بود، گمان می رود «در ميان سنگهای درخشان» اشاره به جواهرات قیمتی ای دارد که در توصیف دیگری از بهشت به آنها اشاره شده است (خروج فصل 24 آیه 10، مکاشفه فصل 21 آیه های 18 تا 21). از آنجایی که پادشاه صور هرگز در بهشت نبوده است، منظور این متن نیز لوسیفر می باشد. بقیه متن به دلایل سقوط او می پردازد. زیبایی باعث غرور او شد و حکمتش به حماقت تبدیل شد (حزقیال فصل 28 آیه 17). او زیبایی، حکمت و کمال داشت و به آنها مغرور شد (آیه 12)، غرور دلیل سقوط او بود (آیه 17). عیسی مسیح این رویداد را قبل از اینکه به شکل انسان درآید، در بهشت دید (لوقا فصل 10 آیه 18).
به طور خلاصه، لوسیفر به دلیل گناه غرور و تمایلش برای خدا شدن از بهشت رانده شد. عیسی مسیح سقوط شیطان را دید. بنابراین، می توانیم نتیجه بگیریم که شیطان و لوسیفر یکی هستند.
English
آیا لوسیفر همان شیطان است؟ آیا سقوط لوسیفر، همان رویداد رانده شدن شیطان است؟