سوال
منظور خدا از گفتن «بارور و زياد شويد» به آدم و حوا چه بود؟
جواب
خداوند خلقت جهان را با شاهکار آفرینش، یعنی اولین مرد و زن، تمام کرد و به آنها گفت بارور و زیاد شوید (پیدایش فصل 1 آیه 28). جهان با خلقت روزها و شب ها، فصل ها و سال ها، گیاهان و حیوانات، آدم و حوا به طور کامل خلق شد؛ و خداوند برنامه خود را برای پر کردن جهان از انسان به جریان انداخت (اشعیا فصل 45 آیه 18). جهان ارث آدم و حوا بود و باید، همانطوری که در پیدایش فصل 1 آیه 28 گفته شد، آن را پر کرده و بر روی زمین فرمانروایی می کرد. متیو هنری، مفسر مسیحی، می گوید که خداوند آدم و حوا را با «یک خانواده ماندگار برکت داد تا از این ارث لذت ببرند ... با این هدف که فرزندان آنها در سرتاسر دنیا پخش شوند و این روند تا آخر زمان ادامه پیدا کند.»
به زبان ساده می توان گفت که خواست و برنامه خدا برای آدم و حوا این بود که صاحب فرزندان متعددی بشوند و فرزندان آنها نیز تولید مثل کنند و زیاد شوند. خداوند از بچه دار شدن آدم و حوا هدف داشت. نتیجه مفید و مورد نظر خداوند از این فرایند را در پیدایش فصل 1 آیه 28 می بینیم: « و ايشان را بركت داده، فرمود: «بارور و زياد شويد، زمين را پُر سازيد، بر آن تسلط يابيد، و بر ماهيان دريا و پرندگان آسمان و همهٔ حيوانات فرمانروايی كنيد.»
آیا برکتی که به آدم و حوا داده شد تا بارور و زیاد شوند امروز هم برای ما یک دستور است؟ برخی از مردم با استفاده از این دیدگاه همه روش های جلوگیری از بارداری را رد می کنند. اما اگر پیدایش فصل 1 آیه 28 یک دستور به همه ما باشد نه برکتی برای کل بشر، به مشکل بر می خوریم، مخصوصا زمانی که به عهد جدید نگاه می کنیم.
اول اینکه، عیسی مسیح 33 سال روی زمین بدون اینکه همسر و فرزندی داشته باشد زندگی کرد. عیسی مسیح، به عنوان یک یهودی، بر اساس قوانین و رسوم یهود تربیت شده بود (پیدایش فصل 4 آیه 4)، و قانون خدا را به طور کامل به سرانجام رساند (متی فصل 5 آیه 17). با این وجود، او به طور جسمانی بارور و زیاد نشد، این مطلب نشان می دهد که پیدایش فصل 1 آیه 28 یک دستور برای تک تک انسان ها نیست. علاوه بر این، عیسی مسیح تجرد را یک انتخاب شخصی می داند، نه آن را محکوم می کند و نه آن را در برابر ازدواج و بچه دار شدن تحسین می کند (متی فصل 19 آیه 12).
دوم اینکه، پولس مسیحیان را به مجرد ماندن تشویق می کند (اول قرنتیان فصل 7 آیه 38) تا افراد مجرد بتوانند همه تمرکز خود را بر روی خدمت به خدا قرار دهند (آیه های 32-35). پولس می گوید ازدواج خوب است اما تحت شرایط خاصی، مجرد ماندن بهتر است. او با الهام از روح القدس، ما را به انجام کاری بر ضد دستور خدا مبنی بر بارور و زیاد شدن، تشویق نمی کند.
در آخر، اگر بارور و زیاد شدن یک دستور صریح برای همه زوج ها بود، در صورت ناباروری یک زوج به مشکل بر می خوردیم. کتاب مقدس فرزندان را برکت خدا می داند (مزامیر فصل 127 آیه های 3-5) اما هیچ جایی از کتاب مقدس ناباوروی را گناه یا نفرینی از جانب خدا ندانسته است.
همه ما می توانیم، با بچه یا بدون آن، زندگی خداپسندانه ای داشته باشیم و او را جلال دهیم. در واقع، اگر از دستور عیسی مسیح در متی فصل 28 آیه 19 که می گوید، «بروید و همه ملت ها را شاگرد من سازید» اطاعت کنیم می توانیم از نظر روحانی بارور شده و به تعداد شهروندان پادشاهی خدا اضافه کنیم.
English
منظور خدا از گفتن «بارور و زياد شويد» به آدم و حوا چه بود؟