سوال
مسیحیان چگونه باید فرزندانشان را تربیت کنند؟ کتاب مقدس چه می گوید؟
جواب
اینکه چگونه به بهترین شکل ممکن بچه ها را تربیت کنیم می تواند کاری سخت باشد، اما وظیفه بسیار مهمی است. بعضی ها ادعا می کنند که تنبیه بدنی مثل کتک زدن تنها روشی است که کتاب مقدس از آن دفاع می کند. بعضی دیگر تاکید می کنند که تنبیهاتی مثل تنها گذاشتن آنها در اطاقشان که تنبیه بدنی نیست خیلی موثر تر است. کتاب مقدس چه می گوید؟ کتاب مقدس به ما یاد می دهد که تنبیه بدنی مناسب، کارآمد و لازم است.
اشتباه برداشت نکنید – ما هرگز آزار بدنی بچه ها را تایید نمی کنیم. یک بچه هرگز نباید از نظر جسمانی طوری تنبیه شود که صدمه جسمی به او وارد شود. براساس کتاب مقدس، تنبیه بدنی مناسب بچه ها به سلامت و اصلاحشان در هنگام رشد کمک می کند.
خیلی از قسمتهای کتاب مقدس در واقع تادیب جسمانی را تایید می کند. «از تأديب كردن فرزند خويش كوتاهی نكن. چوب تنبيه او را نخواهد كشت، بلكه جان او را از هلاكت نجات خواهد داد» (امثال سلیمان فصل 23 آیه های 13-14، همچنین نگاه کنید به فصل 13 آیه 24، فصل 22 آیه 15، فصل 20 آیه 30). کتاب مقدس شدیدا بر اهمیت تادیب تکیه می کند، تنبیه و تادیب برای همه ما لازم است تا افرادی موثر و کارآمد باشیم، و اینکار در جوانی بسیار آسانتر است. بچه هایی که تربیت نمی شوند اکثرا در بزرگسالی سرکش می شوند، برای بزرگتر خود احترام قائل نیستند، و در نتیجه مشکل است که با میل خود خدا را اطاعت و پیروی کنند. خدا هم ما را تادیب و اصلاح می کند و به راه درست هدایت می کند و تشویق می نماید که برای کارهای اشتباهمان توبه کنیم (مزامیر فصل 94 آیه 12؛ امثال فصل 1 آیه 7، فصل 6 آیه 23، فصل 12 آیه 1، فصل 13 آیه 1، فصل 15 آیه 5؛ اشعیا فصل 38 آیه 16؛ عبرانیان فصل 12 آیه 9).
برای اینکه تربیت را بطور صحیح و کتاب مقدسی بکار برد، والدین باید با نصایح کتاب مقدس درباره تربیت آشنا باشند. کتاب امثال سلیمان دارای تعلیمات بسیار زیادی در این رابطه می باشد، مانند این آیه که می گوید «برای تربيت بچه، چوب تأديب لازم است. اگر او را به حال خود واگذاری و ادب نكنی، باعث سرافكندگی مادرش خواهد شد» (امثال سلیمان فصل 29 آیه 15). این آیه می گوید که تربیت نکردن بچه ها باعث سرافکندگی پدر و مادر می شود . البته هدف تربیت باید برای خیریت فرزند باشد و هرگز نباید از آن به عنوان بهانه ای برای رفتار غلط و یا صدمه زدن به بچه ها استفاده کرد. و هرگز از آن نباید برای رفع عصبانیت خود استفاده کرد.
هدف تربیت این است که مردم را اصلاح کرده و به آنها تعلیم دهد که در راه درست قدم بگذارند. «تنبيه شدن خوشايند نيست، بلكه دردناک است. اما نتيجۀ آن، زندگی پاک و صفات پسنديده است كه بعد از آن ظاهر خواهد شد» (عبرانیان فصل 12 آیه 11). خدا از روی عشق و محبت تربیت می کند، رابطه بین والدین و بچه ها نیز باید همینطور باشد. تربیت بدنی هرگز نباید صدمه دائمی یا درد بوجود بیاورد. همیشه بلافاصله بعد از تنبیه بدنی باید بچه را تسلی داد و او را مطمئن کرد که دوستش دارند. این دقایق بسیار مناسب هستند تا به بچه تعلیم داده شود که خدا چون ما را دوست دارد ما را تنبیه می کند و ما بعنوان والدین، نیز همین کار را برای فرزندانمان انجام می دهیم.
آیا انواع دیگر تربیت ، مثل تنها گذاشتن بچه در اطاقش را می توان بجای تنبیه بدنی استفاده کرد؟ بعضی از والدین معتقدند راههایی مثل تنها گذاشتن بچه در اطاقش، موقتا چیزی را از او گرفتن، و یا موقتا او را از انجام کارهایی که دوست دارد منع کردن در تشویق بچه به تغییر رفتارش کمک بیشتری می کند. اگر چنین است، والدین باید بهترین روش را برای تغییر رفتار فرزندشان بکار بگیرند. در حالیکه کتاب مقدس بدون شک تنبیه بدنی را تشویق می کند، اما هدف آن بیشتر تربیت شخصیت فرزندان می باشد تا اینکه حتما بر روی تنبیه بدنی تاکید کند.
چیزی که این موضوع را حتی مشکل تر می کند این است که دولت همه نوع تنبیه بدنی را به عنوان کودک آزاری تلقی می کند. خیلی از والدین بچه هایشان را تنبیه نمی کنند چون می ترسند که به دولت گزارش داده شده و فرزندانشان را از آنها بگیرند. پس در صورتی که دولت تنبیه بدنی را غیر قانونی بداند والدین باید چه کنند؟ بر اساس رومیان فصل 13 آیه های 1-7 والدین باید تابع دولت باشند. یک دولت هرگز نباید کلام خدا را نقض کند، تنبیه بدنی کتاب مقدسی و برای خیریت بچه است. بهر حال، بودن بچه در خانواده که تا باعث تربیت شدن او می شود بسیار بهتر از این است که تحت سرپرستی دولت قرار گیرد.
در افسسیان فصل 6 آیه 4 به پدرها گفته شده است که فرزندانشان را به خشم نیاورند. در عوض آنها را در راه خداوند بار بیاورند. بزرگ کردن بچه در «تعلیم و تربیت الهی» شامل اصلاح و تنبیه است و بله، تنبیه بدنی ای که از سر عشق و محبت باشد.
English
مسیحیان چگونه باید فرزندانشان را تربیت کنند؟ کتاب مقدس چه می گوید؟