سوال
کتاب مقدس درباره پایان جهان چه می گوید؟
جواب
واقعه ای که معمولا به عنوان "پایان جهان" از آن یاد می شود به دوم پطرس فصل 3 آیه 10 اشاره می کند: " به هر حال بدانيد كه روز خداوند حتماً خواهد آمد، آن هم مثل دزدی كه همه را غافلگير میكند. در آن روز، آسمانها با صدايی هولناک از بين خواهند رفت، و اجرام آسمانی در آتش نابود شده، زمين و هر چه در آن است، خواهد سوخت". این نقطه اوج اتفاقات، "روز خداوند" نامیده می شود، روزی که خداوند مستقیما در تاریخ بشر برای داوری وارد عمل می شود. در آن زمان هر آنچه آفرید، آسمان ها و زمین (پیدایش فصل 1 آیه 1) را نابود خواهد ساخت.
زمان این واقعه، بر اساس گفته محققان کتاب مقدس، در پایان دوره هزار ساله پادشاهی مسیح بر روی زمین می باشد. در مدت این هزار سال، مسیح به عنوان پادشاه در اورشلیم بر تخت پادشاهی داوود خواهد نشست (لوقا فصل 1 آیه های 32 تا 33) و در آرامش و صلح اما با عصای آهنین (مکاشفه فصل 19 آیه 15) پادشاهی خواهد کرد. در پایان هزار سال، شیطان آزاد خواهد شد و دوباره شکست خورده و به دریاچه آتش افکنده خواهد شد (مکاشفه فصل 20 آیه های 7 تا 10). سپس، بعد از قضاوت نهایی توسط خداوند، پایان جهان هانطور که در دوم پطرس فصل 3 آیه 10 توضیح داده شده اتفاق خواهد افتاد. کتاب مقدس چندین نکته در مورد این رویداد به ما می گوید :
اول اینکه، این رویداد فاجعه آمیز خواهد بود. "آسمان ها" به جهان فیزیکی مانند ستاره ها، سیاره ها و کهشان ها اشاره دارد; که توسط یک انفجار بزرگ نابود خواهند شد، این انفجار احتمالا اتمی و یا هسته ای خواهد بود و تاجاییکه میدانیم همه چیز را نابود خواهد کرد. همه عناصری که جهان هستی را تشکیل داده اند در "گرمای شدید" ذوب خواهند شد (دوم پطرس فصل 3 آیه 12). این رویداد یک واقعه پر سر و صدا خواهد بود که در ترجمه های مختلف کتاب مقدس به صورت "غرش"، "صدای عظیم" و یا "صدای رعد آسا" آمده است. شکی در مورد آنچه اتفاق خواهد افتاد نداریم. همه خواهند دید و خواهد شنید برای اینکه کتاب مقدس به ما می گوید " زمين و هر چه در آن است، خواهد سوخت".
خداوند، آسمان و زمین نو خواهد آفرید (مکاشفه فصل 21 آیه 1) که اورشلیم جدید (پایتخت بهشت) هم در آن خواهد بود، جاییکه کاملا مقدس است و از آسمان به زمین جدید خواهد آمد. این همان شهری است که پاکان یعنی همان افرادی که نامشان در دفتر حیات (مکاشفه فصل 13 آیه 8) آمده تا ابد در آنجا زندگی خواهند کرد. پطرس از این خلقت جدید با نام "خانه عدالت و راستی" یاد می کند (دوم پطرس فصل 3 آیه 13).
شاید مهمترین قسمت توضیح پطرس در مورد آن روز، سوال مطرح شده در دوم پطرس فصل 3 آیه های 11 و 12 می باشد:" پس حال كه میدانيد هر چه در اطرافمان هست نابود خواهد شد، چقدر بايد زندگیتان پاک و خداپسندانه باشد. بايد چشم به راه آن روز باشيد و تلاش كنيد تا آن روز زودتر فرا رسد، روزی كه آسمانها خواهد سوخت و اجرام آسمانی در شعلههای آتش ذوب شده، نابود خواهند گشت". ما مسیحیان می دانیم که چه اتفاقی خواهد افتاد پس باید طوری زندگی کنیم که منعکس کننده دانش ما از آن روز باشد. یان زندگی می گذرد و کانون توجه ما باید بر روی آسمان ها و زمین جدید باشد که روزی خواهد آمد. زندگی "پاک و خداپسندانه" ما طوری بایب برای کسانیکه عیسی مسیح را نمی شناسند نمونه و مثال باشد و ما باید درباره مسیح با آنها صحبت کنیم تا آنها بتوانند از سرنوشت وحشتناکی که در صورت قبول نکردن مسیح در انتظار آنهاست نجات پیدا کنند. ما با اشتیاق منتظر فرزند خدا خواهیم بود" كه با چه اشتياقی منتظر بازگشت فرزند خدا يعنی عيسی میباشيد، كه خدا او را پس از مرگ زنده كرد. او تنها كسی است كه ما را از مجازات هولناک آخر زمان نجات خواهد داد" (اول تسالونیکیان فصل 1 آیه 10).
English
کتاب مقدس درباره پایان جهان چه می گوید؟