سوال
ما از زندگی برنابا چه درسی می گیریم؟
جواب
در کتاب اعمال رسولان، با شخصی از قبیله لاوی و اهل قبرس به نام یوسف آشنا می شویم (اعمال رسولان فصل 4 آیه 36) که رسولان او را برنابا (برنابای واعظ) می نامیدند. این لقب به معنای «پسر دلگرمی» یا «پسر تشویق» (اعمال رسولان فصل 4 آیه های 36-37) می باشد. این لقب احتمالا به دلیل اشتیاق او برای خدمت به دیگران (اعمال رسولان فصل 4 آیه های 36-37، فصل 9 آیه 27) و تمایل برای انجام هر کاری که رهبران کلیسا نیاز داشتند به او داده شد (اعمال رسولان فصل 11 آیه های 25-30). از او به عنوان مردی یاد می شود که «مهربان و پر از روحالقدس بود و ايمانی قوی داشت. در نتيجه، مردم دستهدسته به خداوند ايمان میآوردند»(اعمال رسولان فصل 11 آیه 24). پولس از برنابا به عنوان الگویی صحبت می کند که دیدگاه مناسبی نسبت به پول و دارایی داشته است. او زمین خود را فروخت و پول آن را پیش قدمهای رسولان گذاشت (اعمال رسولان فصل 4 آیه های 36-37).
در آغاز گسترش کلیسای نخستین، علیرغم آزار و اذیت های هیرودیس، روح القدس برنابا را برای همراهی پولس در یک سفر بشارتی فراخواند (اعمال رسولان فصل 13 آیه های 1-3). پسرعموی برنابا یوحنا معروف به مرقس به عنوان دستیار به او و پولس کمک می کرد (اعمال رسولان فصل 13 آیه 5، کولسیان فصل 4 آیه 10). یوحنا معروف به مرقس در اولین ماموریت های بشارتی به دلایل نامشخصی سفر را نیمه تمام گذاشت و آنها را ترک کرد (اعمال رسولان فصل 13 آیه 13). اما برنابا همچنان در کنار پولس خدمت کرد و هنگامی که پولس برای بشارت انجیل به غیریهودیان فراخوانده شد همراه او بود (اعمال رسولان فصل 13 آیه های 42-52).
پولس و بارنابا پس از آن سفر بشارتی برای سفر بعدی خود برنامه ریزی کردند و برنابا می خواست که پسرعموی خود را همراه آنها ببرد اما پولس مخالفت کرد، اختلاف بین آنها بر سر این موضوع شدت گرفت و آنها در نهایت از هم جدا شدند (اعمال رسولان فصل 15 آیه های 36-41). برنابای واعظ تعلیم یوحنا معروف به مرقس را آغاز کرد. کارهای آنها آنچنان موثر بود که پولس سالها بعد از یوحنا معروف به مرقس درخواست کرد تا نزد او برود، مرقس به حدی در ایمان رشد کرده بود که می توانست به پولس در ماموریت هایش کمک کند (دوم تیموتائوس فصل 4 آیه 11).
در کتاب مقدس تنها یک بار از برنابا به شکل منفی یاد شده است و آن هم زمانی است که مصلحت اندیشی پطرس باعث شد آنها بر سر سفره با غیر یهودیان ننشینند (غلاطیان فصل 2 آیه 13).
ما مسیحیان نیز مانند برنابا فراخوانده شده ایم تا دیگران مخصوصا کسانی که در ایمان ضعیف یا در چالش هستند را تشویق کنیم و به آنها دلگرمی دهیم. اعمال رسولان فصل 11 آیه 23 برنابایی را به تصویر می کشد که با دیدن زندگی ایمانی مردم به وجد می آید و آنها را تشویق می کند که در ایمان خود متعهد باقی بمانند. ما نیز باید کسانی که خدا را جلال می دهند و ایمان و جلال خدا را در زندگی خود به نمایش می گذارند تشویق کنیم و به آنها دلگرمی دهیم. علاوه بر این، برنابا نمونه ای از انسانی است که وقتی پای خدمت به خدا در میان است سخاوتمندانه می بخشد.
English
ما از زندگی برنابا چه درسی می گیریم؟