settings icon
share icon
سوال

ما از زندگی مریم بیت عنیا چه درسی می گیریم؟

جواب


مریم از بیت عنیا یکی از زیباترین شخصیت های کتاب مقدس است و ما می توانیم درس های ارزشمندی از زندگی او بگیریم. مریم خواهر مارتا و ایلعازری بود که عیسی مسیح او را زنده کرد. نام مریم را سه مرتبه در کتاب مقدس می بینیم، اولین بار در خانه ی خواهرش مارتا زمانی که از عیسی مسیح و احتمالا شاگردان او پذیرایی کردند (لوقا فصل 10 آیه های 38-42). مارتا خیلی پریشان و مشغول پذیرایی بود، در حالیکه مریم کنار عیسی مسیح نشسته بود، مارتا حتی از عیسی مسیح گله کرد که او کار می کند و مریم با خیال راحت نشسته و عیسی مسیح چیزی نمی گوید. عیسی مسیح به مارتا می گوید که مریم گزینه بهتر را انتخاب کرده است، نشستن در کنار عیسی مسیح و گوش دادن به سخنان او بهتر از اینطرف و آنطرف زدن برای پذیرایی و پخت غذا است. عیسی مسیح همچنین به او گفت که گوش دادن به سخنان او و یاد گرفتن چیزی است که هرگز از مریم گرفته نخواهد شد.

منظور عیسی مسیح از «انتخاب بهتر» یعنی کسانیکه الویت شان عیسی مسیح، شناخت و معاشرت با اوست، چیزی را انتخاب کرده اند که تا ابد ادامه خواهد داشت، مانند طلا، نقره و سنگ های قیمتی که در اول قرنتیان فصل 3 آیه های 11-12 به آن اشاره می شود. این رویداد به ما می گوید افرادی که حواسشان به امور موقتی و زمینی پرت است بنیاد خود بر روی عیسی مسیح را با چوب و کاه و گل می سازند، موادی که در برابر آتش آزمایش ها مقاوم نبوده و ابدی نیستند. گله و شکایت مارتا از عیسی مسیح تصویری از قلب و ذهن او می دهد، او به دلیل تلاش برای ارائه کامل و بی نقص همه چیز فراموش کرد که با چه کسی حرف می زند. سکوت مریم که آن را در رویداد دیگری نیز می بینیم نشان دهنده عدم نگرانی برای دفاع از خودش است. وقتی روی عیسی مسیح تمرکز می کنیم او به بزرگ ترین احساس و اشتیاق ما تبدیل می شود و تمایل ما به خودمحوری کم رنگ شده و تدریجا محو خواهد شد.

دومین باری که مریم و مارتا دیده می شوند در یوحنا فصل 11 است که برادر آنها زنده می شود. وقتی مریم از آمدن عیسی مسیح اطلاع پیدا می کند بلافاصله عزاداران را در خانه رها کرده به استقبال او می رود. عشق مریم به مسیح و تمایل برای خشنود کردن و اطاعت از او آنچنان شدید بود که کسانی را که برای دلداری او آمده بودند رها می کند تا خودش را در آغوش بزرگترین تسلی دهنده تاریخ بشر قرار دهد. عیسی مسیح با وجود اینکه می داند غم مریم پایدار نیست و برادرش بزودی زنده خواهد شد با دیدن اندوه او به گریه می افتد. به همین شکل، ما نیز وقتی غم و اندوه داریم در آغوش عیسی مسیح به آرامش خواهیم رسید، آغوش کسی که عشق و محبتش نامحدود است. وقتی دست خود را در دست سوراخ شده مسیح قرار می دهیم، عشق و آرامش و امنیت را به دست می آوریم و به این حقیقت پی می بریم که «اگر تمام شب نيز اشک بريزيم، صبحگاهان باز شادی آغاز می‌شود» (مزامیر فصل 30 آیه 5).

سومین مرتبه ای که مریم بیت عنیا را می بینیم چندین روز قبل از مصلوب شدن مسیح است (متی فصل 26 آیه های 6-13، مرقس فصل 14 آیه های 3-9، یوحنا فصل 12 آیه های 1-8). وسایل پذیرایی در خانه شمعون فراهم شده بود، شمعون قبلا به جزام مبتلا بود و احتمالا توسط عیسی مسیح شفا پیدا کرده و به یکی از پیروان او تبدیل شده بود. مارتا بار دیگر در حال پذیرایی از ایلعازر، مسیح و شاگردان بود که مریم شیشه عطری گرانبها را باز کرد و روی سر و پاهای مسیح ریخت و با موهای خود آن را خشک کرد. تعدادی از شاگردان، مریم را برای هدر دادن ان عطر گرانبها مورد انتقاد قرار دادند اما او سکوت کرد و چیزی نگفت. مریم مانند رویداد اول باز هم اجازه داد تا عیسی مسیح از او دفاع کند. عیسی مسیح باز هم از او دفاع کرد و گفت که این عطر او را برای دفن آماده می کند و تا زمانیکه انجیل موعظه می شود کار مریم در یادها خواهد ماند.

دو نکته برای الگو گرفتن از مریم وجود دارد. اول اینکه به نظر می رسد او احساس کرده بود که مرگ عیسی مسیح روی صلیب نزدیک است، چیزی که شاگردان علیرغم اظهارات صریح مسیح از آن غافل شده بودند. دوم اینکه مریم از گوش دادن به مسیح و تفکر بر روی گفته های او احساس رضایت می کرد، در حالی که شاگردان درباره اینکه چه کسی در بین آنها در پادشاهی خدا بزرگتر است بحث می کردند. آنها با این کار حواس خود را از حقایق مهمی که مسیح درباره مرگ و رستاخیز می گفت پرت کرده بودند (مرقس فصل 9 آیه های 30-35). ما تا چه اندازه از حقایق روحانی به این دلیل که روی خودمان، پاداش های دنیوی، جایگاه و مقام خود بین انسان ها تمرکز کرده ایم، باز می مانیم؟

دوم اینکه مریم تا اندازه ای در ایمان و اعتماد خود به مسیح راسخ است که حتی در برابر انتقادها از خود دفاعی نمی کند. ما تا چه اندازه در هر فرصتی سعی می کنیم تا از خودمان در برابر منتقدان و مسخره کنندگان دفاع کنیم، مخصوصا زمانی که مسئله ایمان در میان است است؟ اما اگر ما هم مانند مریم کنار عیسی مسیح بنشینیم و گوش دادن به او بالاترین الویت ما باشد، به عمق درک مریم، اشتیاق او برای مسیح و ایمان او به برنامه مسیح برای زندگی ایمانداران می رسیم. مسیح در اتاق نشمین ما ننشسته است اما کلام او یعنی کتاب مقدس در اختیار ما است و با داشتن آن تمامی درک و شناخت لازم برای یک زندگی پر از ایمان و اعتماد مانند زندگی مریم بیت عنیا را در اختیار داریم.

English



بازگشت به خانۀ فارسی

ما از زندگی مریم بیت عنیا چه درسی می گیریم؟
Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon این صفحه را به اشتراک بگذار:
© Copyright Got Questions Ministries