سوال
برده گناه بودن یعنی چه؟
جواب
همه انسان ها از نظر روحانی برده هستند. انسان یا برده گناه (ذات طبیعی خودش) است یا برده عیسی مسیح. نویسندگان عهد جدید خود را برده مسیح معرفی می کنند. پولس نامه خود به رومیان را با عبارت «برده عیسی مسیح» (رومیان فصل 1 آیه 1) و نامه خود به تیطوس را با عبارت «برده خداوند» (تیطوس فصل 1 آیه 1) آغاز می کند. یعقوب نیز نامه خود را با جمله «یعقوب، برده خدا و عیسی مسیح» (یعقوب فصل 1 آیه 1» آغاز می کند. اکثر ترجمه ها از واژه های «خدمتکار» یا «غلام/کنیز» در این متن ها استفاده کرده اند، اما واژه یونانی در این متون «دولوس» است که دقیقا به معنای «برده» می باشد.
عیسی مسیح در یوحنا فصل 8 آیه 34 به فریسیان بی ایمان می گوید، «اين عين حقيقت است كه هر که گناه میكند، اسير و بردهٔ گناه است.» او از تشبیه برده و ارباب استفاده می کند تا این مطلب را به آنها توضیح دهد که یک برده از ارباب خود پیروی می کند، برای اینکه در مالکیت او قرار دارد. بردگان، آزادی و اختیار از خودشان ندارد و به معنای واقعی کلمه در اسارت ارباب خود هستند. وقتی گناه ارباب ما می شود، توانایی مقاومت در برابر آن را نداریم. اما با قدرتی که مسیح برای غلبه بر گناه به ما داده است، «از بردگی گناه آزاد شدهايد تا از اين پس، بردهٔ پاكی و صداقت باشيد» (رومیان فصل 6 آیه 18). وقتی توبه می کنیم، به عیسی مسیح ایمان می آوریم، نجات و بخشش را دریافت می کنیم، روح القدس در وجود ما ساکن می شود و به ما قدرت می دهد. با قدرت روح القدس، در برابر گناه مقاومت می کنیم و برده درستی و راستی می شویم.
پیروان مسیح به او تعلق دارند و در مالکیت او می باشند و کاری را انجام می دهند که او را خوشحال می کند؛ یعنی فرزندان خدا از عیسی مسیح اطاعت می کنند و دیگر در اسارت گناهانی که به آنها عادت کرده بودند، نیستند. ما این کار را انجام می دهیم، برای اینکه مسیح ما را از اسارت گناه رها کرد (یوحنا فصل 8 یه 36)، بنابراین دیگر تاوان گناه که مرگ و جدایی از خداوند است را نمی پردازیم.
رومیان فصل 6 آیه های 1 تا 23 مفهوم برده و ارباب را بیشتر تشریح می کند. ما مسیحیان دیگر گناهانی که برای ما عادی شده بود را انجام نمی دهیم، برای اینکه در گناه مرده ایم. رومیان فصل 6 آیه 4 می گوید ما همراه مسیح دفن شدیم و دوباره زنده شدیم، بنابراین دوباره متولد شده ایم و به یک زندگی جدید دست پیدا کرده ایم، و دیگر شباهتی به غیرایمانداران که هنوز هم برده گناه هستند، نداریم. رومیان فصل 6 آیه 6 این مطلب را به این شکل ادامه می دهد که طبیعت کهنه و ذات گناه آلود ما همراه با مسیح به صلیب میخکوب شد، بنابراین دیگر در چنگال گناه اسیر نیستیم. و رومیان فصل 6 آیه 11 می گوید، «شما هم طبيعت كهنه و گناهكار خود را برای گناه مرده بدانيد، اما بوسيلهٔ عيسی مسيح خود را برای خدا زنده تصور كنيد.»
خداوند از ما می خواهد که به گناه اجازه فرمانروایی در وجودمان را ندهیم، از وسوسه ها و هوس های آن پیروی نکنیم، و به جای آن، خودمان را به خداوند تسلیم کنیم و به ابزاری برای تحقق اهداف خوب خداوند تبدیل شویم (رومیان فصل 6 آیه های 12 تا 14). رومیان فصل 6 آیه های 16 تا 18 به ما می گوید ما برده کسی هستیم که از او اطاعت می کنیم، حال یا باید برده گناه باشیم یا برده راستی و پاکی. ما باید برده خدایی باشیم که هدیه تقدس و زندگی ابدی را از او دریافت کرده ایم. این کار را انجام می دهیم برای اینکه دستمزد گناه مرگ است، اما اگر به عیسی مسیح ایمان بیاوریم، خداوند زندگی ابدی را به ما هدیه می دهد (رومیان فصل 6 آیه 23).
پولس، نویسنده نامه رومیان، در ادامه می گوید که او می داند مبارز با گناه تا چه اندازه مشکل است، برای اینکه خود او حتی پس از ایمان آوردن به مسیح با این مشکل دست و پنجه نرم کرده است. همه مسیحیان باید بدانند گرچه ما از پرداخت تاوان گناه معاف شده ایم، اما تا زمانیکه در این دنیا زندگی می کنیم در معرض گناه قرار داریم. و تنها راه غلبه بر قدرت گناه، تکیه بر قدرت روح القدس است که در لحظه ایمان آوردن به مسیح در وجود ما ساکن می شود (افسسیان فصل 1 آیه های 13 تا 14)، او ما را به عنوان فرزندان خدا و وارثان پادشاهی مسیح مهر و موم می کند.
حضور روح القدس در زندگی باعث رشد روز افزون ایمان ما می شود، عشق ما به خداوند را افزایش می دهد، و توانایی ما برای مقاومت در برابر گناه را هم افزایش خواهد داد. روح القدس به ما قدرت می دهد تا بتوانیم در برابر گناه و وسوسه های آن مقاومت کنیم و بر اساس خواست خداوند زندگی کنیم. از گناهانی که انجام آنها برای ما عادی شده بود متنفر می شویم و خودمان را در نقطه ای خواهیم دید که هیچ مانعی بین خود و معاشرت با خدا را نمی پذیریم و نمی خواهیم.
رومیان فصل 7 آیه 17 تا فصل 8 آیه 2 به ما این امید را می دهد که گرچه هنوز مرتکب گناه می شویم اما دیگر محکومیتی در انتظار ما نیست، برای اینکه در مسیح هستیم. اول یوحنا فصل 1 آیه 9 به ما مسیحیان می گوید اگر گناه کنیم این فرصت را داریم که توبه کرده و از خداوند طلب بخشش کنیم، او نیز ما را پاک می کند تا بتوانیم به معاشرت و زندگی با خداوند ادامه دهیم. پولس در سرتاسر کتاب افسسیان ما را تشویق می کند که مانند فرزندان روشنایی زندگی کنیم، یکدیگر را دوست داشته باشیم همانطوری که مسیح ما را دوست دارد، و کاری را انجام دهیم که باعث خشنودی خداوند می شود (افسسیان فصل 2 آیه های 1 تا 10، فصل 3 آیه های 16 تا 19، فصل 4 آیه های 1 تا 6، فصل 5 آیه های 1 تا 10). پولس در افسسیان فصل 6 آیه های 10 تا 18 به ما نشان می د دهد که چگونه به سلاح روحانی خداوند مجهز شویم تا بتوانیم با نقشه های شیطان مقابله کنیم.
وقتی به عنوان پیروان عیسی مسیح متعهد می شویم که با خواندن روزانه کتاب مقدس و دعا کردن به بلوغ ایمانی برسیم، و با تکیه بر قدرت روح القدس توانایی بیشتری برای مقابله با گناه پیدا می کنیم. در عیسی مسیح هر روز به پیروزی بیشتری در برابر گناه برسیم؛ این واقعیت ما را تشویق می کند و به ما قدرت می دهد تا ثابت کنیم دیگر برده گناه نیستیم، بلکه اسیر و تسلیم خداوند هستیم.
English
برده گناه بودن یعنی چه؟