settings icon
share icon
سوال

کتاب مقدس درباره مریم باکره چه می گوید؟

جواب


مریم مادر عیسی مسیح به عنوان کسی یاد شده که مورد نهایت لطف خداوند قرار گرفته است (لوقا فصل 1 آیه 28). عبارت «نهایت» لطف خداوند ریشه یونانی دارد که به معنای لطف خیلی زیاد می باشد. مریم مورد مرحمت و لطف خداوند قرار گرفت.

لطف الهی چیزی است که با وجود اینکه شایستگی آن را نداریم به ما تعلق می گیرد. مریم درست مانند همه ما نیازمند لطف و مرحمت خدا و عیسی مسیح بود. او به این حقیقت پی برده بود و به همین جهت می گوید، «روح من، به سبب نجات‌دهنده‌ام خدا، شاد و مسرور می‌گردد! » (لوقا فصل 1 آیه 47).

مریم باکره نیاز خود به نجات دهنده را تشخیص داد. کتاب مقدس هرگز درباره مریم به عنوان کسی جز یک انسان معمولی حرف نمی زند، زنی که خداوند از او برای انجام کاری به یک روش معجزه آمیز استفاده کرد. بله، مریم یک زن پارسا و مورد لطف خدا بود (لوقا فصل 1 آیه های 27-28). در عین حال، او هم مانند همه ما ذات گناه آلود داشته و نیازمند مسیح نجات دهنده بود (جامعه فصل 7 آیه 20؛ رومیان فصل 3 آیه 23، فصل 6 آیه 23؛ اول یوحنا فصل 1 آیه 8).

مریم باکره معصوم نبود. کتاب مقدس تولد مردم را چیزی جز یک تولد طبیعی انسانی نمی داند. او زمانی که مسیح را به دنیا آورد باکره بود (لوقا فصل 1 آیه های 34-38)، اما برای همیشه باکره نماند. عقیده باکرگی دائمی مریم غیرکتاب مقدسی است. متی فصل 1 آیه 25 درباره یوسف صحبت می کند، « اما با او همبستر نشد تا وقتی كه او پسرش را به دنیا آورد؛ و يوسف او را «عيسی» نام نهاد.» کلمه «تا وقتی که» به این معنی است که یوسف و مریم تا بعد از تولد مسیح رابطه جنسی نداشته اند. مریم تا زمان تولد عیسی مسیح باکره ماند اما آنها بعد از تولد مسیح صاحب چندین فرزند شدند. عیسی مسیح چهار برادر ناتنی به نام های یعقوب، یوسف، شمعون و یهودا داشت (متی فصل 13 آیه 55). او همچنین چندین خواهر ناتنی داشت اما نام و تعداد آنها عنوان نشده است (متی فصل 13 آیه های 55-56). خداوند مریم را مورد لطف و برکت قرار داد و چندین فرزند به او داد، این موضع در آن دوران نشان دهنده برکت خداوند برای یک زن بود.

یک روز وقتی مسیح در حال موعظه بود، یک زن فریاد زد و گفت، « خوشا به حال آن مادری كه تو را به دنیا آورد و شير داد! » (لوقا فصل 11 آیه 27). هیچ فرصتی بهتر این نبود که عیسی مسیح شایستگی مریم برای ستایش شدن را ابراز کند. اما پاسخ مسیح به آن چه بود؟ «بلی، اما خوشبخت‌تر از مادر من، كسی است كه كلام خدا را می‌شنود و به آن عمل می‌كند!» (لوقا فصل 11 آیه 28). از نظر عیسی مسیح اطاعت از کلا خدا مهمتر از مادر نجات دهنده بودن بود.

عیسی مسیح یا شخص دیگری در کتاب مقدس مریم را ستایش نکرده و جلال نداده است. الیزابت، از بستگان مریم، او را ستایش کرد (لوقا فصل 1 آیه های 42-44) اما ستایش او بر اساس برکت به دنیا آوردن مسیح بود نه بر اساس جلال ذاتی مریم. مریم سرودی در پرستش خداوند خواند و قدردانی خود را برای لطف و وفاداری خداوند ابراز کرد (لوقا فصل 1 آیه های 46-55).

بسیاری معتقدند که مریم یکی از منابع لوقا برای نوشتن انجیل لوقا بوده است (نگاه کنید به لوقا فصل 1 آیه های 1-4). لوقا می نویسد که جبرئیل مریم را ملاقات کرده و خبر تولد نجات دهنده از او را اعلام می کند. مریم گیج شده بود چراکه او باکره بود. جبرئیل به او گفت که فرزند درون رحم او از روح القدس است، مریم پاسخ داد، «من خدمتگزار خداوند هستم و هر چه او بخواهد، با كمال ميل انجام می‌دهم. از خدا می‌خواهم كه هر چه گفتی، همان بشود. آنگاه فرشته ناپديد شد» (لوقا فصل 1 آیه 38). مریم با کمایل میل و فرمانبردارانه به خواست خدا واکنش نشان داد. ما نیز باید به خدا ایمان داشته باشیم و با اعتماد از او پیروی کنیم.

لوقا در توضیح تولد عیسی مسیح و در پاسخ به کسانی که خبر چوپانان درباره مسیح را شنیدند، می نویسد، «اما مريم، تمام اين رويدادها را در دل خود نگاه می‌داشت و اغلب دربارهٔ آنها به فكر فرو می‌رفت» (لوقا فصل 2 آیه 19). وقتی مریم و یوسف، عیسی مسیح را به معبد تقدیم کردند، شمعون متوجه شد که عیسی همان مسیح نجات دهنده است و خدا را شکر کرد، مریم و یوسف از گفته شمعون حیرت زده شدند. او همچنین به مریم گفت، «اندوه، همچون شمشيری قلب تو را خواهد شكافت، زيرا بسياری از قوم اسرائيل اين كودک را نخواهند پذيرفت و با اين كار، باعث هلاكت خود خواهند شد. اما او موجب شادی و بركت بسياری ديگر خواهد گرديد؛ و افكار پنهانی عدهٔ زيادی فاش خواهد شد!» (لوقا فصل 2 آیه های 34-35).

در موقعیت دیگری که عیسی مسیح دوازده ساله از کاروان پدر و ماد خود جا مانده بود و مریم و یوسف نگران شده بودند و با پریشانی به دنبال او می گشتند و عیسی مسیح را در معبد پیدا کردند او به آنها گفت که او باید در خانه پدر باشد (لوقا فصل 2 آیه 49). عیسی مسیح همراه با پدر و مادر زمینی خود به ناصریه بازگشت و از آنها اطاعت کرد. به ما دوباره گفته می شود که «نيز تمام اين امور را در خاطر خود نگاه می‌داشت » (لوقا فصل 2 آیه 51). بزرگ کردن عیسی مسیح باید کار پیچیده ای بوده باشد اما در عین حال سرشار از لحظات ارزشمند و شاید خاطراتی بوده که با کامل تر شدن شناخت مریم از ماهیت واقعی عیسی مسیح ارزشمندتر شده اند.

مریم بود که در عروسی روستای قانا از مسیح خواست تا اقدامی بکند و او هم اولین معجزه خود را با تبدیل آب به شراب انجام داد. گرچه مسیح بار اول او را رد کرد اما مریم به خدمتکاران گفت که از دستورات او اطاعت کنند. مریم به عیسی مسیح ایمان داشت (یوحنا فصل 2 آیه های 1-11).

بعدها زمانی که ماموریت علنی عیسی مسیح آغاز شد خانواده او نگران شدند. مرقس فصل 3 آیه های 20-21 می گوید، «وقتی عيسی به خانه‌ای كه محل اقامتش بود بازگشت، باز عدهٔ زيادی جمع شدند، به طوری كه حتی فرصت غذا خوردن نيز پيدا نكرد. نزديكانش با شنيدن اين خبر آمدند تا او را به خانه‌اش ببرند، چون فكر می‌كردند عقلش را از دست داده است.» وقتی خانواده او رسیدند، عیسی مسیح عنوان کرد که خانواده او کسانی هستند که به خواست خدا عمل می کنند. برادران عیسی مسیح تا زمان مصلوب شدندش او را باور نداشتند، اما دو تن از آنها که نویسندگان دو کتاب عهد جدید به نام ها یعقوب و یهودا هستند به او ایمان آورند.

به نظر می رسد که مریم در سرتاسر زندگی عیسی مسیح به او ایمان داشته است. او زمانی که مسیح را مصلوب کردند آنجا بود (یوحنا فصل 19 آیه 25) و شکی نیست همانگونه که شمعون پیش بینی کرده بود اندوه قلب او را مانند شمشیری شکافت. عیسی مسیح در پای صلیب از یوحنا درخواست کرد که به مریم مانند مادرش خدمت کند و او نیز مادر عیسی را به خانه خود برد (یوحنا فصل 19 آیه های 26-27). مریم در روز پنطیکاست نیز همراه رسولان بود (اعمال رسولان فصل 1 آیه 14). دیگر نامی از او پس از فصل اول اعمال رسولان برده نشده است.

رسولان به مریم نقش برجسته ای ندادند. مرگ مریم در کتاب مقدس ثبت نشده است. راجع به صعود مریم به آسمان و نقش بلندمرتبه او در آنجا در کتاب مقدس حرفی زده نشده است. به مریم به عنوان مادر زمینی مسیح باید احترام گذاشته شود اما نباید پرستش یا ستایش شود.

کتاب مقدس در هیچ جایی عنوان نکرده که مریم دعاهای ما را می شوند یا نزد خدا شفاعت می کند. تنها میانجی و مدافع ما در آسمان عیسی مسیح است (اول تیموتائوس فصل 2 آیه 5). مریم نیز در مورد پرستش، ستایش و دعا مانند فرشتگان می گفت: «ستایش خدا را!» (نگاه کنید به مکاشفه فصل 19 آیه 10، فصل 22 آیه 9). مریم برای ما الگویی برای پرستش، ستایش و تحسین خداوند است: «خداوند را با تمام وجود ستايش می‌كنم، و روح من، به سبب نجات‌دهنده‌ام خدا، شاد و مسرور می‌گردد! چون او منِ ناچيز را مورد عنايت قرار داده است. از اين پس، همهٔ نسلها مرا خوشبخت خواهند خواند، زيرا خدای قادر و قدوس در حق من كارهای بس بزرگ كرده است» (لوقا فصل 1 آیه های 46-49).

English



بازگشت به خانۀ فارسی

کتاب مقدس درباره مریم باکره چه می گوید؟
Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon این صفحه را به اشتراک بگذار:
© Copyright Got Questions Ministries