سوال
چرا خدا ما را آزمایش می کند؟
جواب
وقتی می پرسیم که چرا خدا ما را آزمایش می کند و یا اجازه می دهد آزمایش شویم در واقع قبول می کنیم که آزمایش ها از سوی اوست. آزمایش کردن بندگان توسط خدا پدیده باارزشی است. داوود درخواست کرد آزمایش شود تا میزان ایمان قلبی او مشخص گردد (مزامیر فصل 26 آیه 2، فصل 139 آیه 23). ابراهیم برای قربانی کردن اسحاق از خدا اطاعت کرد (عبرانیان فصل 11 آیه های 17 تا 19) و به بشریت نشان داد که پدر ایمان است (رومیان فصل 4 آیه 16).
معادل ترجمه شده واژه «آزمایش کردن» چه در عهد قدیم و چه در عهد جدید به معنی «اثبات کردن از طریق آزمایش» می باشد. پس هدف خداوند از آزمایش بندگانش اثبات درستی ایمان آنهاست. خدا برای اثبات ایمان بندگانش، آنها را آزمایش نمی کند برای اینکه او همه چیز را می داند، بلکه این آزمایش برای اثبات واقعی بودن ایمان ما به خودمان است و اینکه آیا واقعا فرزندان او هستیم و آیا هیچ آزمایشی بر ایمان ما پیروز نخواهد شد.
عیسی مسیح در داستان کشاورز (متی فصل 13) مردمی که از خداوند رویگردان می شوند را کسانی نام می برد که تخم کلام خدا را با شادی دریافت می کنند اما موقع آزمایش و امتحان از او نا امید می شوند و ایمان خود را از دست می دهند. یعقوب می گوید آزمایش ها باعث می شوند تا استقامت و صبر ما بیشتر شود و در راه ایمان به خدا بالغ و کامل شویم (یعقوب فصل 1 آیه های 3 تا 4) و در ادامه می گوید زمانی که آزمایش و سختی تمام می شود تاج حیاتی را که خداوند به دوستدارانش وعده داده بود دریافت خواهیم کرد (یعقوب فصل 1 آیه 12). آزمایش ها از جانب خداوندی هستند که همه کارها را برای خیریت کسانی انجام می دهد که او را دوست دارند و فرزندان خدا نامیده می شوند (رومیان فصل 8 آیه 28).
آزمایش ها و سختی ها به روش های مختلفی برای ما اتفاق می افتند. مسیحی بودن ما را ملزم می کند که در اکثر مواقع از منطقه امن خود خارج شویم و به پیشواز اتفاقات ناشناخته برویم. استقامت در سختی ها به رشد و تکامل روحانی منتهی می شود. به همین دلیل است که یعقوب می گوید «برادران عزيز، وقتی مشكلات و آزمايشهای سخت از هر سو بر شما هجوم میآورند، بسيار شاد باشيد» (یعقوب فصل 1 آیه 2). آزمایش ایمان ممکن است موارد کوچکی مانند آزردگی های روزمره باشد و یا می تواند سختی ها و مصیبت های بزرگتر (اشعیا فصل 48 آیه 10) و حملاتی از جانب شیطان باشد (ایوب فصل 2 آیه 7). آزمایش هرآنچه که هست به نفع ماست که با آن روبرو شویم چراکه خداوند اجازه آن را در زندگی ما داده است.
داستان ایوب یک مثال فوق العاده از آزمایش الهی است که پیش روی یکی از پاکان خود قرار داد و ایوب همه سختی ها را با صبر و استقامت پشت سر گذاشت «با همهٔ اين پيشآمدها، ايوب گناه نكرد و به خدا ناسزا نگفت» (ایوب فصل 1 آیه 22). با این وجود، داستان امتحان یعقوب مدرکی برای اثبات این حقیقت است که قدرت شیطان در آزمایش ها توسط قدرت و کنترل خداوند محدود می شود. شیطان و هیچ نیروی شیطانی نمی تواند فراتر از آنچه خداوند معین کرده ما را آزمایش کند.
مثال های فراوانی از نتایج مثبت سختی ها و آزمایش ها وجود دارد. سراینده مزامیر آزمایش ها و سختی ها را مانند تصفیه شدن نقره می داند (مزامیر فصل 66 آیه 10). پطرس ایمان ما را شبیه طلایی که از آتش گذشته و پاک شده می داند و به همین دلیل است که ما نیز باید از سختی ها و آزمایش ها عبور کنیم تا ایمان ما پاک، ناب و کامل شود (اول پطرس فصل 1 آیه های 6 تا 7). خداوند با آزمایش و امتحان ایمان، ما را به شاگردانی تبدیل می کند که با ایمانشان زندگی می کنند نه با آن چیزی که می بینند (دوم قرنتیان فصل 5 آیه 7).
وقتی با طوفان های زندگی مواجه می شویم باید مانند درختی باشیم که ریشه های خود را درون خاک عمیق تر می دواند تا محکم تر به زمین چسبیده و در برابر طوفان مقاومت کند. ما باید ریشه های خود را در کلام خدا آنقدر عمیق کنیم و به وعده های او محکم بچسبیم تا هیچ طوفانی قادر به کندن ما نباشد.
بالاترین تضمین و قوت قلب این است که خداوند هرگز ما را بیش از حد توان و قدرتمان آزمایش نمی کند. لطف او برای ما کافیست و قدرت او در ضعف ما نمایان می شود ( دوم قرنتیان فصل 12 آیه 9). « پس، از داشتن آن «خار» خوشحالم؛ از اهانتها، سختیها، جفاها و مشكلات نيز شادم؛ چون میدانم كه همهٔ اينها باعث جلال مسيح میشود. زيرا وقتی ضعيفم، آنگاه توانا هستم؛ هر چه كمتر داشته باشم، بيشتر به خدا متكی خواهم بود » (دوم قرنتیان فصل 12 آیه 10).
English
چرا خدا ما را آزمایش می کند؟