settings icon
share icon
שאלה

מה אומרים כתבי הקודש לגבי הפלות?

תשובה


למרות שהכתובים אינם מזכירים את המילה "הפלה" באופן ספציפי, פסוקים שונים בכתבי הקודש מעידים בברור מהי השקפתו של אלוהים בנושא. בירמיהו א' 5 נאמר שאלוהים מכיר אותנו וטווה אותנו עוד כשהיינו ברחם אימנו. תהילים קל"ט 16-13 מדבר על תפקידו הפעיל של אלוהים בבריאתנו ועיצובנו עוד ברחם. בשמות כ"א 25-22 אנחנו קוראים מהו העונש המגיע למי שגרם למוות של תינוק ברחם, שזהה לעונש שנקבע עבור מי שרצח אדם. פסוקים אלה מעידים על כך שאלוהים מייחס לתינוק ברחם את אותה החשיבות כמו לאדם בוגר. עבור המאמין, הפלה היא לא זכות האישה לבחור מה לעשות עם גופה. הפלה היא עניין של חיים או מוות של אדם שנוצר בצלמו ובדמותו של אלוהים (בראשית א' 27-26; ט' 61).

הטענה הראשונה שנשמעת בכל דיון עם מאמינים בנושא ההפלה היא, "מה לגבי מקרים של אונס או גילוי עריות?" עד כמה שהריון כתוצאה מאונס או גילוי עריות נשמע נורא, האם הרצח של התינוק הוא התשובה? שני מעשים מוטעים לא הופכים דבר לצודק. אפשר למסור ילד שנולד כתוצאה מאונס או גילוי עריות לאימוץ בידי הורים אוהבים שאינם יכולים להביא לעולם ילדים משל עצמם, או מאידך אותו תינוק יכול גם כמובן לגדול עם אמו. שוב, אין להעניש את התינוק על פעולתו המושחתת של אביו.

טענה נוספת שמובאת במסגרת הדיון בנושא היא, "ומה אם חייה של האם נמצאים בסכנה?" למען האמת, זו אחת השאלות הקשות ביותר למענה בנושא ההפלה. בראש ובראשונה, חשוב לזכור שמצב כזה של סיכון חיי האם מהווה שיקול בפחות מעשירית האחוז של ההפלות שמבוצעות כיום. הרבה יותר נשים מבצעות הפלה פשוט מכיוון שהן לא רוצות "להרוס את גופן", מאשר נשים שבוחרות באפשרות הזו במטרה להציל את חייהן. שנית, בוא נזכור שאלוהים הוא אלוהי הניסים. הוא יכול להגן על חיי האם והילד למרות הסיכויים הרפואיים הקלושים. בשורה התחתונה, ההחלטה בשאלה הזו צריכה להיות נחלתם של הבעל, האישה ואלוהים בלבד. כל זוג שמתמודד עם מצב קשה במיוחד צריך להתפלל לחכמה מאלוהים (יעקוב א' 5) ולהדרכתו באשר למה שעליהם לעשות.

99% מההפלות שמתבצעות בימינו בעולם, מהוות למעשה "אמצעי מניעה רטרואקטיביים". אישה ובן זוגה שמחליטים שאינם מעוניינים בתינוק שנוצר, מחליטים לסיים את חייו של העובר במקום להתמודד עם האחריות שנפלה בחיקם. זהו שיא הרוע. אפילו במצבים הקשים ביותר, הפלה לעולם לא צריכה להיות הבחירה הראשונה. חייו של הוולד ברחם שווים את כל המאמץ הנדרש בכדי לאפשר לו (או לה) להגיע לסוף תהליך הלידה.

לאלה שכבר ביצעו הפלה – הסליחה על חטא ההפלה זמינה לא פחות מבעבור כל חטא אחר. דרך אמונה במשיח ישוע, כל חטא יכול להיסלח (יוחנן ג' 6; אל הרומים ח' 1; אל הקולוסים א' 14). אישה שביצעה הפלה, גבר שעודד ביצוע הפלה, או אפילו רופא שביצע הפלה – יכולים כולם לזכות בסליחה דרך אמונה בישוע המשיח.

English



חזור לעמוד הבית בעברית

מה אומרים כתבי הקודש לגבי הפלות?
Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon שתף את הדף הזה
© Copyright Got Questions Ministries