settings icon
share icon
Întrebare

Dacă Isus a plătit prețul pentru păcatul nostru, de ce mai suferim consecințele păcatului nostru?

Răspuns


Scriptura declară: „Fiindcă plata păcatului este moartea, dar darul fără plată al lui Dumnezeu este viața veșnică în Isus Cristos, Domnul nostru." (Romani 6.23) Cristos a plătit pedeapsa pentru păcatul nostru. Noi toți merităm moartea, care e pedeapsa supremă pentru păcat. Toți vor plăti pentru păcatele lor, dacă nu vor veni la Cristos, care a plătit prețul pentru păcatul nostru cu sângele Lui. Adam și Eva au suferit consecințele păcatului lor, fiind expulzați din Grădină. În loc de „consecințe", ar trebui să o considerăm „disciplinare". Scriitorul cărții Evrei spune astfel despre disciplinare și scopul ei: „Și ați uitat sfatul pe care vi-l dă ca unor fii: «Fiule, nu disprețui pedeapsa Domnului și nu-ți pierde inima când ești mustrat de El. Căci Domnul pedepsește pe cine-l iubește și bate cu nuiaua pe orice fiu pe care-l primește.»

Suferiți pedeapsa: Dumnezeu Se poartă cu voi ca și cu niște fii. Căci care este fiul pe care nu-l pedepsește tatăl? Dar, dacă sunteți scutiți de pedeapsă, de care toți au parte, sunteți niște feciori din curvie, iar nu fii. Și apoi, dacă părinții noștri trupești ne-au pedepsit și tot le-am dat cinstea cuvenită, nu trebuie oare cu atât mai mult să ne supunem Tatălui duhurilor și să trăim? Căci ei, în adevăr, ne pedepseau pentru puține zile, cum credeau ei că e bine, dar Dumnezeu ne pedepsește pentru binele nostru, ca să ne facă părtași sfințeniei Lui. Este adevărat că orice pedeapsă, deocamdată, pare o pricină de întristare, și nu de bucurie, dar mai pe urmă aduce celor ce au trecut prin școala ei roada dătătoare de pace a neprihănirii." (Evrei 12.5-11)

Dumnezeu Își arată dragostea prin faptul că ne corectează și/sau folosește disciplinarea ca să ne aducă unde vrea să fim. Ce face un tată bun atunci când își vede copilul că se îndepărtează de la calea dreaptă? Îl aduce înapoi prin intermediul disciplinării. Disciplinarea poate veni în multe forme, în funcție de gravitatea ofensei. Dacă un copil nu e niciodată disciplinat, și nu suportă niciodată consecințele pentru faptele lui rele, nu va învăța niciodată ceea ce este drept.

Prin urmare, din dragoste, Dumnezeu îi disciplinează pe cei care sunt ai Săi. Dacă nu suporți niciodată consecințele pentru păcatul tău, cum vei ști când faci bine sau când faci rău? Psalmistul spune: „Și-au pierdut oare mintea cei ce săvârșesc nelegiuirea, de mănâncă pe poporul Meu, cum mănâncă pâinea, și nu cheamă pe Dumnezeu?" (Psalmul 53.4) vezi și Psalmul 10.11: „El zice în inima lui: «Dumnezeu uită! Își ascunde Fața și în veac nu va vedea!»" Dacă Dumnezeu nu ar aduce consecințele, nu am învăța din greșelile noastre și nu ne-am schimba căile. Dumnezeu îi disciplinează numai pe cei care sunt ai Lui și face acest lucru din dragoste pentru noi, nu ca să ne facă rău sau să ne doboare. E felul lui Dumnezeu în care spune: „Copilul Meu, mergi pe o cale greșită și e timpul să te întorci și să faci ceea ce este bine." Dacă nu suntem corectați atunci când facem rău, vom continua să facem rău.

Dumnezeu a plătit pedeapsa pentru păcatele noastre, astfel că nu va mai trebui să suferim moartea a doua, care e iadul (Apocalipsa 20.14). Din cauza dragostei Lui pentru noi, El ne disciplinează și ne aduce în relația cu El pe care o dorește. Așadar, data viitoare când simți că suferi consecințele pentru păcatul tău, amintește-ți că e Dumnezeu, care te disciplinează din dragoste.

În cele din urmă, neascultarea de legile lui Dumnezeu va avea adesea ca rezultat consecințe temporare care nu au nimic de-a face cu disciplinarea lui Dumnezeu. De exemplu, un ucigaș care vine la Cristos și se pocăiește de toate păcatele lui va primi iertarea lui Dumnezeu în sensul veșnic și se va bucura de părtășie deplină cu Dumnezeu o veșnicie în cer. Însă societatea în care trăiește tot va cere ca el să plătească plata pentru crima lui în sens temporal. E posibil să fie nevoit să petreacă toată viața în închisoare sau chiar să fie executat pentru crima lui. Dar chiar și în aceste situații, poate fi folosit în mod extraordinar de Dumnezeu în timp ce își așteaptă răscumpărarea supremă și bucuria veșnică.

English



Înapoi la pagina de început în limba Română

Dacă Isus a plătit prețul pentru păcatul nostru, de ce mai suferim consecințele păcatului nostru?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries