settings icon
share icon
Întrebare

De ce nu S-a întors Isus încă?

Răspuns


Înainte ca Isus să părăsească acest pământ, El a spus că Se va întoarce. În timpul discursului Său de pe Muntele Măslinilor, Domnul le-a spus ucenicilor Săi că, într-o zi, toți vor vedea "pe Fiul omului venind pe norii cerului cu putere și cu o mare slavă" (Matei 24:30). În noaptea arestării Sale, Isus a promis: "Mă voi întoarce și vă voi lua cu Mine, ca acolo unde sunt Eu, să fiți și voi." (Ioan 14:3) Iar când a fost judecat în fața marelui preot, Isus a spus: "Veți vedea pe Fiul omului șezând la dreapta puterii și venind pe norii cerului." (Marcu 14:62) Avem promisiunile, dar încă așteptăm. Isus nu S-a întors încă.

Există, de asemenea, o asigurare din partea îngerilor că Isus Se va întoarce într-o zi. După ce Isus S-a înălțat la cer, în timp ce ucenicii Săi încă priveau spre cer, doi îngeri i-au consolat pe ucenici cu aceste cuvinte: "Acest Isus, care S-a înălțat la cer din mijlocul vostru, va veni în același fel cum L-ați văzut mergând la cer." (Faptele Apostolilor 1:11) Mai târziu, Ioan are o vedenie în care Isus Hristos îi spune: "Și iată, Eu vin curând!" (Apocalipsa 22:7) Totuși, Isus nu S-a întors. Unde este El și de ce durează atât de mult?

Ca bază pentru răspuns, ar trebui să ne amintim că Dumnezeu nu a dezvăluit momentul revenirii Fiului Său niciunui om și nici vreunui înger (Matei 24:36). Isus va veni, iar noi trebuie să fim pregătiți (Matei 24:42, 44), dar lăsăm momentul revenirii Sale la latitudinea lui Dumnezeu.

Apoi, ar trebui să ținem cont de următoarele:

Dumnezeu este răbdător cu păcătoșii. Petru îi îndeamnă pe cei care se îndoiau de întoarcerea Domnului cu aceste cuvinte: "Dar, preaiubiților, să nu uitați un lucru: că, pentru Domnul, o zi este ca o mie de ani, și o mie de ani sunt ca o zi. Domnul nu întârzie în împlinirea făgăduinței Lui, cum cred unii; ci are o îndelungă răbdare pentru voi și dorește ca niciunul să nu piară, ci toți să vină la pocăință." (2 Petru 3:8-9)

Următorul eveniment din planul profetic al lui Dumnezeu este răpirea Bisericii. Vedem Răpirea ca pe un eveniment distinct de a doua venire a lui Hristos. Pavel dezvăluie câteva detalii despre Răpire: "Căci Însuși Domnul, cu un strigăt, cu glasul unui arhanghel și cu trâmbița lui Dumnezeu, Se va coborî din cer, și întâi vor învia cei morți în Hristos. Apoi, noi cei vii, care vom fi rămas, vom fi răpiți toți împreună cu ei în nori, ca să întâmpinăm pe Domnul în văzduh; și astfel vom fi totdeauna cu Domnul." (1 Tesaloniceni 4:16-17) Răpirea este iminentă - niciun eveniment profețit nu se află între prezent și Răpire (vezi 1 Petru 1:20; 1 Corinteni 10:11; Evrei 1:2). În schimb, a doua venire va avea loc numai după ce "toate" evenimentele din Matei 24 s-au produs (Matei 24:33).

Afirmațiile lui Isus că El va veni "curând" trebuie înțelese corect. Cuvântul grecesc tachu, care este tradus prin "curând" sau "repede" în Apocalipsa 22:20, poate însemna și "fără întârzieri inutile" sau "brusc". Nu trebuie să însemne "imediat". Sensul intenționat de Isus pare să fie că, odată ce evenimentele din vremurile sfârșitului au fost puse în mișcare, lucrurile se vor mișca rapid, fără întârzieri inutile. Urgiile din Apocalipsa vor urma una după alta, iar la final Isus va veni "brusc".

Ar trebui să trăim în așteptarea că Răpirea ar putea avea loc în orice moment. Domnul dorește ca fiecare generație să fie conștientă de faptul că El poate apărea brusc.

Pentru credincios, întoarcerea Domnului este "fericita noastră nădejde" (Tit 2:13). Isus a promis că Se va întoarce pentru noi, iar această promisiune este suficientă. Ne încredem în El și ne odihnim în calendarul perfect al lui Dumnezeu.

English



Înapoi la pagina de început în limba Română

De ce nu S-a întors Isus încă?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries