settings icon
share icon
Întrebare

Cum ar trebui un creștin să se raporteze la infertilitate?

Răspuns


Problema infertilității poate fi una foarte dificilă, mai ales pentru cuplurile care și-au dorit toată viața copii. Cuplurile creștine se pot pomeni întrebându-se: „De ce noi, Doamne?” Cu siguranță că Dumnezeu vrea ca creștinii să fie binecuvântați cu copii pe care să-i iubească și să-i crească. Pentru cuplurile sănătoase din punct de vedere fizic, unul dintre cele mai chinuitoare aspecte ale infertilității este faptul că nu știu dacă acest lucru este temporar sau permanent. Dacă este temporar, cât de mult trebuie să aștepte? Dacă este permanent, cum pot ști acest lucru și ce ar trebui să facă?

Biblia prezintă problema infertilității în câteva istorisiri:

Dumnezeu le-a promis lui Avraam și Sarei un copil, dar ea nu a născut un fiu până la vârsta de 90 de ani (Genesa 11.30).

Isaac, soțul Rebecăi, s-a rugat stăruitor, și Dumnezeu a răspuns, rezultând nașterea lui Iacov și a lui Esau (Genesa 25.21).

Rahela s-a rugat și, în cele din urmă, Dumnezeu „a făcut-o să aibă copii”. Ea a născut doi fii, Iosif și Beniamin (Genesa 30.1, 35.18).

Soția lui Manoah, care o vreme nu a putut avea copii, i-a dat naștere lui Samson (Judecători 13.2).

Elisabeta, la vârsta ei înaintată, i-a dat naștere lui Ioan Botezătorul, înainte-mergătorul lui Cristos. (Luca 1.7, 36).

Sterilitatea Sarei, a Rebecăi și a Rahelei (mamele națiunii israelite) a fost plină de însemnătate, prin faptul că abilitatea de a naște în cele din urmă copii a fost un semn al harului și al bunăvoinței Domnului. Totuși, cuplurile infertile nu trebuie să tragă concluzia că Dumnezeu nu le face parte de harul și bunăvoința Sa și nici că sunt pedepsiți într-un fel. Cuplurile creștine trebuie să creadă cu toată tăria că păcatele lor sunt iertate în Cristos și că inabilitatea de a avea copii nu este o pedeapsă de la Dumnezeu.

Așadar, ce trebuie să facă un cuplu infertil? Este bine să caute sfatul ginecologilor și al altor specialiști în fertilitate. Bărbații și femeile deopotrivă trebuie să aibă un mod de viață sănătos, care să îi pregătească pentru sarcină. Mamele națiunii israelite s-au rugat stăruitor pentru concepere, astfel că cererea unui copil în rugăciune cu siguranță că nu e nepotrivită. Totuși, mai întâi de toate, trebuie să ne rugăm să se facă voia lui Dumnezeu în viața noastră. Dacă voia Lui pentru noi este să avem un copil natural, vom avea. Dacă voia Lui este ca noi să adoptăm, să luăm în plasament un copil sau să rămânem fără copii, atunci trebuie să acceptăm acest lucru și să îl facem cu bucurie. Știm că Dumnezeu are un plan divin pentru fiecare dintre iubiții Lui. Dumnezeu este autorul vieții. El îngăduie și El oprește conceperea. Dumnezeu este suveran și deține toată înțelepciunea și cunoașterea (vezi Romani 11.33-36). „Orice ni se dă bun și orice dar desăvârșit este de sus...” (Iacov 1.17). Cunoașterea și acceptarea acestor adevăruri va fi un pas mare înspre alinarea durerii din inimile unui cuplu infertil. English



Înapoi la pagina de început în limba Română

Cum ar trebui un creștin să se raporteze la infertilitate?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries