settings icon
share icon
Soru

Kutsal Kitap fahişelik hakkında ne der? Tanrı bir fahişeyi affeder mi?

Yanıt


Fahişelikten sık sık “en eski meslek” olarak söz edilir. Gerçekten de, Kutsal Kitap zamanlarında bile kadınların para kazanmasının yaygın bir yolu olmuştur. Kutsal Kitap bize, fahişeliğin ahlak dışı olduğunu söyler. Süleyman’ın Özdeyişleri 23:27-28 şöyle der: "Çünkü fahişe derin bir çukur,

Ahlaksız kadın dar bir kuyudur. Evet, soyguncu gibi pusuda bekler

Ve birçok erkeği yoldan çıkarır.”

Tanrı, fahişelerle ilişkileri yasaklar çünkü bu tür bir ilişkinin hem erkekler, hem de kadınlar için zararlı olduğunu bilir. “Zina eden kadının bal damlar dudaklarından, ağzı daha yumuşaktır zeytinyağından. Ama sonu pelinotu kadar acı, iki ağızlı kılıç kadar keskindir. Ayakları ölüme gider, adımları ölüler diyarına ulaşır” (Süleyman’ın Özdeyişleri 5:3-5).

Fahişelik, evlilikleri, aileleri ve yaşamları mahvetmekle kalmaz, aynı zamanda ruh ve canı da fiziksel ve ruhsal ölüme götüren bir şekilde mahveder. Tanrı’nın arzusu, pak kalmamız ve bedenlerimizi Kendi kullanımı ve yüceliği için araçlar olarak kullanmamızdır (Romalılar 6:13). Birinci Korintliler 6:13, "Beden fuhuş için değil, Rab içindir. Rab de beden içindir” der.

Fahişelik günahlı bir şey olduğu halde, fahişeler Tanrı’nın bağışlama alanının dışında değildirler. Kutsal Kitap, Tanrı’nın planını gerçekleştirmek için Rahav adlı bir fahişeyi kullandığını kaydeder. Bu kadının itaatinin bir sonucu olarak, kendisi ve ailesi ödüllendirildi ve bereketlendi (Yeşu 2:1; 6:17-25). Yeni Antlaşma’da, cinsel bakımdan günahlılığıyla bilinen bir kadın vardı, ama İsa onu bağışladı ve günahından temizledi. Bu kadın, İsa bir Ferisi’nin evini ziyaret ederken İsa’ya hizmet etme fırsatını buldu. Mesih’in kim olduğunu anlayan kadın, O’na pahalı bir parfüm getirmişti. Kadın pişmanlık ve tövbeyle ağladı ve parfümü O’nun ayaklarına döküp ayaklarını saçlarıyla sildi. Ferisiler, “ahlaksız” kadının bu sevgi dolu davranışını kabul ettiğinden ötürü İsa’yı eleştirdiğinde İsa onlara öğüt verdi ve kadının tapınmasını kabul etti. İmanından ötürü Mesih onun tüm günahlarını bağışlamıştı ve kadın Tanrı’nın krallığına alınmıştı (Luka 7:36-50).

İsa Mesih, Kendisiyle ilgili gerçeğe inanmayı reddedenlerle konuşurken şöyle dedi: “İsa da onlara, “Size doğrusunu söyleyeyim, vergi görevlileriyle fahişeler, Tanrı’nın Egemenliği’ne sizden önce giriyorlar” dedi. “Yahya size doğruluk yolunu göstermeye geldi, ona inanmadınız. Oysa vergi görevlileriyle fahişeler ona inandılar. Siz bunu gördükten sonra bile pişman olup ona inanmadınız” (Matta 21:31-32).

Diğer herkes gibi fahişeler de Tanrı'dan kurtuluş ve sonsuz yaşam alma, tüm kötülüklerinden arınma ve yeni bir yaşama kavuşma fırsatına sahiptir! Tek yapmaları gereken günahkâr yaşam tarzlarından vazgeçip lütfu ve merhameti sınırsız olan diri Tanrı'ya dönmektir. “Bir kimse Mesih’teyse, yeni yaratıktır; eski şeyler geçmiş, her şey yeni olmuştur.” (2. Korintliler 5:17).

English



Türkçe anasayfaya dön

Kutsal Kitap fahişelik hakkında ne der? Tanrı bir fahişeyi affeder mi?
Bu sayfayı paylaş: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries