settings icon
share icon
Soru

Kutsal Kitap evlat edinme hakkında ne der?

Yanıt


İnsanların çocuklarını evlat olarak başka ailelere vermeleri, çeşitli nedenlerden ötürü kendi çocuklarına bakamayan anne babalar için sevgi dolu bir alternatif olabilir. Böylece çocuk sahibi olamayan birçok çiftin de duaları da yanıtlanabilir. Evlat edinme, bazıları için ailelerini biyolojik olarak kendilerine ait olmayan çocuklarla genişleterek, anne baba olarak etkilerini çoğaltma konusunda bir çağrıdır. Kutsal Yazılar'da evlat edinmeden olumlu bir şekilde söz edilmiştir.

Mısır'dan Çıkış Kitabı, Yokevet adında bir İbrani kadının, Firavun'un bütün İbrani erkek bebeklerin öldürülmesini emrettiği bir zamanda bir oğul doğurmasının öyküsünü anlatır (Mısır'dan Çıkış 1:15-22). Yokevet bir sepet alıp onu su geçirmez bir hale getirdi ve bebeğini sepete koyup nehre bıraktı. Firavun'un kızlarından biri sepeti görüp çocuğu aldı. Prenses sonunda bebeği evlat edinip kraliyet ailesine dahil etti ve ona Musa adını verdi. Musa büyüdüğünde Tanrı'nın sadık ve kutlu bir hizmetkârı oldu (Mısır'dan Çıkış 2:1-10).

Ester Kitabı'nda, Ester adındaki güzel bir kızın anne babası öldükten sonra kuzeni onu evlat edindiği anlatılır. Ester kraliçe oldu ve Tanrı onu Yahudi halkını kurtarmakta kullandı. Yeni Antlaşma olan İncil'de, İsa Mesih'in annesi O'na, bir erkeğin tohumları yerine Kutsal Ruh aracılığıyla hamile kalmıştı (Matta 1:18). İsa, O'na kendi çocuğu gibi bakan annesinin kocası Yusuf tarafından "evlat edinilmiş" ve yetiştirilmişti.

Kurtuluş için sadece Mesih'e iman edip güvenerek yüreklerimizi O'na verdiğimizde, Tanrı, Kendi ailesinin bir parçası olduğumuzu söyler. Bu bir kadının hamile kalması gibi doğal bir süreçle değil, evlat edinmeyle gerçekleşir. "Çünkü sizi yeniden korkuya sürükleyecek kölelik ruhunu almadınız, oğulluk [evlatlık] ruhunu aldınız. Bu ruhla, "Abba, Baba!" diye sesleniriz" (Romalılar 8:15). Aynı şekilde bir insanı evlat edinerek aileye dahil etmek, onu seçerek ve severek yapılan bir etkinliktir. "[Tanrı] Kendi isteği ve iyi amacı uyarınca İsa Mesih aracılığıyla kendisine oğullar olalım diye bizi önceden belirledi" (Efesliler 1:5). Tanrı, Mesih'i Kurtarıcı olarak kabul edenleri ruhsal ailesine evlat edindiği gibi biz de fiziksel ailelerimize çocuk evlat edinme konusunda dua dolu bir tutum içinde düşünmeliyiz.

Hem fiziksel, hem de ruhsal anlamda evlat edinmenin Kutsal Kitap'ta olumlu bir şekilde gösterildiği açıktır. Hem evlat edinen, hem de evlat edinilen kişiler çok büyük bir bereket almaktadır, bu ayrıcalık bizim Tanrı'nın ailesine evlat edinilmemizle örneklenmiştir.

English



Türkçe anasayfaya dön

Kutsal Kitap evlat edinme hakkında ne der?
Bu sayfayı paylaş: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries