settings icon
share icon
Запитання

Чи прощає Бог тяжкі гріхи? Чи пробачить Бог убивцю?

Відповідь


Багато людей помиляються, вважаючи, що Бог прощає «маленькі» гріхи (брехня, гнів і нечисті думки), а «великий» гріх – вбивство чи перелюб – Він не пробачить. Це – помилка. Немає настільки великого гріха, який Бог не зміг би пробачити. Коли Ісус помер на хресті, Він прийняв покарання за всі гріхи світу (1 Івана 2:2). Якщо людина покладається своєю вірою на Ісуса Христа для спасіння, прощаються всі її гріхи, включаючи минулі, теперішні й майбутні, великі або маленькі. Ісус помер, щоб узяти на себе покарання за всі наші гріхи, і якщо вони прощені, то прощені всі повністю (Колосянам 1:14; Дії 10:43).

Ми всі – грішні (Римлянам 3:23) і заслуговуємо на вічне покарання (Римлянам 6:23). Ісус помер, будучи покараним за нас (Римлянам 5:8). Кожен, хто вірить в Ісуса Христа для спасіння, – прощений, незалежно від того, які гріхи він скоїв (Івана 3:16). Безумовно, вбивця або перелюбник зіткнуться, швидше, з більш серйозними наслідками своїх учинків (правовими, проблемами у відносинах тощо), ніж ті, хто був «просто» брехуном. Але гріхи вбивці або перелюбника повністю й назавжди прощаються в ту ж мить, коли вони повірять у Христа.

Визначальним чинником є не розмір гріха, а розмір викупної жертви Христа. Якщо пролитої крові безгрішного Божого Агнця достатньо, щоби покрити гріхи мільйонів людей, які ніколи не вірили в Нього, то не може існувати жодних обмежень щодо розміру чи виду покритого гріха. Коли Ісус вигукнув «Звершилося!», правління гріха закінчилося, за нього було повністю сплачено, було отримано цілковите прощення, укладено мир і викуплено гріх. Спасіння є незворотнім, точним і повним; до нього нічого не треба додавати. Крім того, спасіння було здійснене Христом без допомоги людини і не може бути скасоване.

English



Повернутися на стартову українську сторінку

Чи прощає Бог тяжкі гріхи? Чи пробачить Бог убивцю?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries