settings icon
share icon
Запитання

Чи потребує Бога кожна людина?

Відповідь


Ідея потреби в Богові стверджує, що кожна людина має порожнечу в своїй душі / житті, яка може бути заповнена лише Богом. Потребувати Бога – це природне прагнення людського серця до чогось поза собою, чогось надприродного, «іншого». Книга Еклезіаста 3:11 говорить про те, що Бог «вік дав» у серце людини. Бог створив людство для Своєї вічної мети, й лише Він може втілити наше прагнення до вічності. Вся релігія заснована на природному бажанні людини «зв’язатися» з Богом. Це бажання може бути задоволене тільки Богом, і тому свідчить про потребу в Богові.

Проблема в тому, що в більшості випадків людство ігнорує цю потребу та намагається заповнити її іншими речами, лиш би не Богом. Книга пророка Єремії 17:9 описує стан наших сердець: «Серце глибоке понад усе, і це – людина. І хто її пізнає?». Соломон повторює ту ж ідею: «І серце людських синів наповнилося злом, і плутанина в їхньому серці та в їхньому житті» (Еклезіаста 9:3). Новий Завіт підтверджує: «Тілесні задуми – ворожнеча проти Бога, тому що вони не коряться Божому Законові, та й не можуть» (Римлянам 8:7). У Посланні Римлянам 1:8–22 сказано, що людство ігнорує те, що можливо дізнатися про Бога, включаючи, вочевидь, і потребу в Ньому – і замість цього поклоняється всьому, тільки не Богові.

Сумно, що багато людей витрачають своє життя, шукаючи щось відмінне від Бога, щоб заповнити своє прагнення до змісту – бізнес, сім’я, спорт і т.п. Але женучись за цими тлінними речами, вони залишаються незадоволеними й дивуються, чому в їхньому житті ніколи не було відчуття повноти. Без сумніву, багато людей, що переслідують цілі, відмінні від Бога, досягають певної міри «щастя» на деякий час. Але коли ми розглядаємо приклад Соломона, який мав багатство, успіх, повагу та владу в світі – тобто, все, до чого прагне людина в цьому житті – ми бачимо, що ніщо з цього не задовольняло його прагнення до вічності. Він проголосив, що все це – «марнота», тобто, що він даремно прагнув до цих речей, тому що вони не принесли задоволення. На закінчення він сказав: «Кінець усього слова, як чується: Бійся Бога і дотримуйся Його заповідей, бо це – уся людина» (Еклезіаста 12:13).

Так само, як прямокутний кілок не може ввійти в круглу дірку, так і потреба в Богові всередині кожного з нас не може бути заповнена нічим іншим, окрім Бога. Лише особисті стосунки з Богом через віру в Ісуса Христа можуть заповнити потребу в Богові та задовольнити наше прагнення до вічності.

English



Повернутися на стартову українську сторінку

Чи потребує Бога кожна людина?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries