settings icon
share icon
Запитання

Як я можу знати, коли Бог каже мені щось робити?

Відповідь


Моліться – особливо, якщо не впевнені в Божій волі щодо вашого життя. «А якщо кому з вас не стачає мудрости, нехай просить від Бога, що всім дає просто, та не докоряє, – і буде вона йому дана» (Якова 1:5). «На Господа здай дорогу свою, і на Нього надію клади, і Він зробить» (Псалом 36:5). Якщо ви не знаєте, про що молитися, то завжди можете взяти за приклад наступні вірші: «Повідом Ти мене про дорогу, якою я маю ходити, бо до Тебе підношу я душу свою!» (Псалом 142:8) і «Провадь мене в правді Своїй і навчи Ти мене» (Псалом 24:5).

Основний спосіб, яким Бог передає нам Свої вказівки – Його Слово. «Усе Писання Богом натхнене, і корисне до навчання, до докору, до направи, до виховання в праведності» (2 Тимофію 3:16). Якщо Святе Письмо каже нам щось, то немає змісту сумніватися та ставити собі питання, чи справді це є Божою волею. Він настільки піклується про нас, що дав простий і зрозумілий путівник життям – Біблію. «Для моєї ноги Твоє слово – світильник, то світло для стежки моєї» (Псалом 118:105). «Господній Закон досконалий, – він зміцнює душу. Свідчення Господа певне, – воно недосвідченого умудряє» (Псалом 18:8). «Чим додержить юнак у чистоті свою стежку? – Як держатиметься Твоїх слів!» (Псалом 118:9). Так само, як Бог ніколи не суперечить Собі, Він ніколи не скаже щось, що суперечить Біблії. Він ніколи не попросить вас грішити. Він ніколи не накаже зробити щось, чого би не зробив Ісус Христос. Ми маємо зануритися в Біблію, щоб знати, які дії відповідають Його стандартам. «Нехай книга цього Закону не відійде від твоїх уст, але будеш роздумувати про неї вдень та вночі, щоб додержувати чинити все, що написано в ній» (Ісуса Навина 1:8).

Християни також мають Святого Духа, щоб розрізняти, що є Божою волею стосовно нашого життя, а що – ні. «А коли прийде Він, Той Дух правди, Він вас попровадить до цілої правди» (Івана 16:13). Іноді Святий Дух або турбує нашу совість, якщо ми чинимо щось неправильне, або ж заспокоює та підбадьорює нас, якщо ми схиляємося до правильного вибору у своїх діях. Навіть якщо Він не втручатиметься так помітно, то ми можемо бути впевнені, що Він діє завжди. Іноді Бог змінює ситуацію, а ми навіть не усвідомлюємо, що це робить Він. «І буде Господь тебе завжди провадити» (Ісаї 58:11).

Якщо Бог закликає проявити у чомусь віру, нехай Його присутність підбадьорює вас. «Чи ж не наказав Я тобі: будь сильний та відважний? Не бійся й не лякайся, бо з тобою Господь, Бог твій, у всьому, де ти будеш ходити» (Ісуса Навина 1:9). Також пам’ятайте наступний текст: «Покладіть на Нього всю вашу журбу, бо Він опікується вами!» (1 Петра 5:7). «Надійся на Господа всім своїм серцем, а на розум свій не покладайся! Пізнавай ти Його на всіх дорогах своїх, і Він випростує твої стежки» (Приповісті 3:5-6).

Чого нам не слід робити, то це очікувати почути Божий голос. Сьогодні існує небезпечна тенденція, коли люди прагнуть почути «слово від Господа» на додаток до того, що Він уже відкрив нам у Біблії. Фраза «Господь сказав мені...» стала мантрою християн, які будують свою віру на емоційному досвіді. На жаль, те, що Він «каже» одній людині, часто суперечить тому, що Він «каже» іншій, і ці позабіблійні одкровення стали причиною розділення в багатьох церквах, оскільки досвід однієї людини суперечив досвіду іншої. Це призводить до хаосу, не приносячи користі нікому, крім сатани, який любить сіяти розбрат серед віруючих. У таких випадках нам слід брати приклад з апостола Петра. Незважаючи на дивовижний досвід на горі Преображення, де він побачив прославленого Христа, Який розмовляв із Мойсеєм та Іллею, Петро відмовився покладатися на цей досвід, сказавши натомість наступне: «І ми маємо слово пророче певніше. І ви добре робите, що на нього вважаєте, як на світильника, що світить у темному місці» (2 Петра 1:18-19).

English



Повернутися на стартову українську сторінку

Як я можу знати, коли Бог каже мені щось робити?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries