settings icon
share icon
Запитання

Чи є Ісус єдиним шляхом до Небес?

Відповідь


«Загалом, я хороша людина, тому попаду на Небо». «Гаразд, я роблю деякі недобрі речі, але хороших справ я роблю більше, тому піду на Небо». «Бог не пошле мене в пекло, тільки тому, що я не живу згідно Біблії. Часи змінилися!» «Лише справді погані люди, такі як розбещувачі дітей і вбивці, попадуть у пекло».

Це загальноприйняті виправдання серед більшості людей, але в дійсності все це неправда. Диявол, правитель світу, насаджує ці думки у наших серцях. Він і всі, хто слідує його шляхами, є ворогами Бога (1 Петра 5:8). Сатана завжди вдає з себе хорошого (2 Коринтян 11:14), але він контролює розум усіх, хто не належить Богові. «Якщо наша Євангелія закрита, то вона закрита для тих, що гинуть, – для невіруючих, яким бог цього віку засліпив розум, щоб для них не засяяло світло Євангелії слави Христа, а Він – образ Бога» (2 Коринтян 4:3-4).

Помилково вірити, що Бог не звертає уваги на незначні гріхи і що пекло чекає «поганих людей». Увесь гріх відділяє нас від Бога, навіть «маленька, біла неправда». Всі згрішили, і ніхто не є настільки добрий, аби потрапити на Небо самостійно (Римлян 3:23). Отримання доступу на Небеса не базується на тому, що наше добро переважає зло. «Якщо ж за благодаттю, то не за ділами, бо тоді благодать вже не була б благодаттю» (Римлян 11:6). Ми не можемо зробити нічого достойного, щоб заслужити доступ у Рай (Тита 3:5).

«Входьте вузькими ворітьми, бо широкі ті ворота й широка та дорога, що ведуть до загибелі, – і багато є тих, що ними входять» (Матвія 7:13). Навіть якщо всі живуть у гріхах і віра в Бога непопулярна, нас це не виправдовує. «І вас, що були мертві через ваші переступи й гріхи, в яких ви колись жили за звичаєм цього світу, як і князь, що панує в повітрі, згідно з духом, що тепер діє в синах непокори» (Ефесян 2:1-2).

Коли Бог створив світ, він був бездоганний. Усе було прекрасним. Тоді Він створив Адама та Єву і дав їм волю, щоб вони мали свободу вибирати, чи слідувати їм за Богом і слухати Його, чи ні. Але сатана спокусив Адама і Єву – найперших людей – не послухатися Бога, і вони згрішили. Із-за цього вони (і всі їхні нащадки, включаючи нас) втратили можливість мати близькі стосунки з Богом. Він – досконалий, і не може перебувати серед гріха. Як грішники ми не змогли би виправити це самостійно. Тому Бог передбачив шлях, яким ми можемо об’єднатися з Ним на Небесах. «Бо так Бог полюбив світ, що дав Свого Єдинородного Сина, щоб кожний, хто вірить у Нього, не загинув, але мав життя вічне» (Івана 3:16). «Бо заплата за гріх – смерть, в Божий дар благодаті – вічне життя в Христі Ісусі, Господі нашім» (Римлян 6:23). Ісус народився, щоби показати нам цей шлях і померти за наші гріхи, щоб нам не довелося вмирати. Через три дні після Своєї смерті Він воскрес із могили (Римлян 4:25), довівши Свою перемогу над смертю. Він перекрив прірву між Богом і людиною, щоб через віру ми мали особисті стосунки з Ним.

«Вічне життя є те, щоб знали Тебе, єдиного істинного Бога, і Того, Кого Ти послав, – Ісуса Христа» (Івана 17:3). Більшість людей, і навіть диявол, вірять у Бога. Але щоб отримати спасіння, ми повинні навернутися до Бога, налагодити з Ним особисті відносини, відмовитися від наших гріхів і слідувати за Ним. Ми маємо цілковито повірити в Ісуса, всім серцем. «А праведність Бога – через віру в Ісуса Христа в усіх і на всіх, хто вірить, – бо немає різниці» (Римлян 3:22). Біблія навчає, що немає іншого шляху до спасіння, крім Христа. Ісус говорить в Івана 14:6: «Я є дорога, і правда, і життя! Ніхто не приходить до Отця, якщо не через Мене».

Ісус – єдиний шлях спасіння, тому що Він – єдиний, Хто може заплатити за наші гріхи (Римлян 6:23). Жодна інша релігія не навчає про глибину і серйозність гріха та його наслідків. Жодна інша релігія не говорить про безмежну плату за гріх, яку лише Ісус Христос може дати. Жодний інший «засновник релігії» не був Богом, втіленим у людину (Івана 1:1,14), що було єдиним можливим способом погашення нашого боргу. Ісус мав бути Богом, щоб заплатити за наші гріхи, і Він мав бути людиною, щоб умерти. Спасіння доступне лише через віру в Ісуса Христа! «І в нікому іншому немає спасіння, бо під небом нема іншого імені, даного людям, яким належить нам спастися!» (Дії 4:12).

Ви прийняли Христа завдяки прочитаному тут? Якщо так, будь-ласка, натисніть на кнопку «Я прийняв(-ла) Ісуса сьогодні» нижче.

English



Повернутися на стартову українську сторінку

Чи є Ісус єдиним шляхом до Небес?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries