settings icon
share icon
Запитання

Чому існує така плутанина щодо вчення Біблії?

Відповідь


Бог дав нам Біблію, аби познайомити зі Собою й Своїми шляхами, а оскільки Він не є Богом безладу (1 Коринтянам 14:33), то будь-яка плутанина походить від руйнівних сил світу, тіла та диявола. «Світ» є нечестивою системою людей, що не розуміють або не цікавляться Божим Словом; «тіло» – давня гріховна природа, якою володіють християни і яка відвертає їх від благочестивого життя; «диявол» – сатана та його біси, що перекручують Святе Письмо, часто видаючи себе за ангелів світла (2 Коринтянам 11:14-15).

Кожна з цих сил може діяти самостійно або ж спільно, лиш би ввести людей в оману стосовно Божих істин. Трагедія в тому, що плутанина щодо біблійного вчення може призвести до хибної надії на спасіння. Спокушаючи Ісуса, сатана використовував перекручене тлумачення Святого Письма (Матвія 4:1-11). Він використовує ту ж тактику й сьогодні, невірно застосовуючи істини Біблії. Диявол достатньо вправний, аби довести до катастрофічних наслідків.

Іноді плутанина щодо вчення Біблії виникає через її невірний переклад. Але частіше це є результатом недбалості віруючих у дослідженні Біблії і доктрин неправдивих проповідників, учителів й авторів (2 Коринтянам 11:12-13). Ці лжепророки беруть навіть вірні переклади та – через незнання чи свідомо – перекручують і спотворюють Слово Боже для досягнення власних цілей або ж тлумачать його світськими методами. Замість того, щоб покладатися на інших, ми маємо вивчати Святе Письмо самостійно й довірятися Святому Духові.

Найбільш смертоносною є плутанина щодо істинності Євангелія. Хоча Біблія навчає, що Ісус Христос – єдина «дорога, і правда, і життя» (Івана 14:6; Дії 4:12; тут і далі – переклад Українського Біблійного Товариства), багато з тих, що називають себе християнами, вважають, що на небеса можна потрапити іншими шляхами. Незважаючи на плутанину, справжня «отара» почує голос Пастиря і слідуватиме лише за Ним (Івана 10:27). Водночас, ті, що не належать Пастиреві, «не слухатимуть здорового вчення, а виберуть собі вчителів за своїми пожадливостями, щоб лестили слух» (2 Тимофію 4:3). Бог дав нам Свого Духа та вказівку проповідувати біблійну істину зі смиренням і терпеливістю, «за сприятливих і несприятливих обставин» (2 Тимофію 4:2), а також намагатися «представити себе гідним перед Богом, бездоганним працівником, який наставляє на принципи істини» (2 Тимофію 2:15). Ось так нам слід діяти, поки Господь Ісус не повернеться й не покладе край усій плутанині.

English



Повернутися на стартову українську сторінку

Чому існує така плутанина щодо вчення Біблії?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries