settings icon
share icon
Запитання

Що говорить Біблія про стан депресії? Як християни можуть побороти депресію?

Відповідь


Депресія – це широко розповсюджений стан, який охоплює мільйони людей, як християн, так і нехристиян. Люди, які перебувають у депресії, страждають від почуття смутку, злості, відчаю, апатії і багатьох інших симптомів. Вони почувають себе безпомічними, у деяких навіть проявляються суїцидальні схильності. Вони втрачають інтерес до речей і людей, до всього, що любили раніше. Причиною депресії, зазвичай, стають певні життєві обставини, такі як смерть близьких людей, розлучення, втрата роботи або ж психологічні проблеми, наприклад, образа, низька самооцінка тощо.

Біблія говорить нам, що ми повинні бути наповнені щастям і хвалою Господу (Филип’янам 4:4; Римлянам 15:11). Із цього стає зрозумілим, що Бог приготував нам щасливе життя. Це нелегко для людини, яка перебуває у депресії, але доступно завдяки молитві, вивченню і застосуванню Біблії, підтримці рідних і близьких, дружнім стосункам з іншими віруючими, визнанню, прощенню і прийняттю. Нам слід звертатися до людей, а не до самих себе. Відчуття депресії можливо побороти, якщо відвести свій погляд від себе і направити його на Христа та інших людей.

Клінічна депресія – це фізичний стан, який діагностується лікарем. Депресія не виникає через життєві невдачі, так само як і її симптоми не зникають просто за чиїмось бажанням. І всупереч думкам деяких віруючих, вона не завжди виникає внаслідок гріха. У більшості випадків, депресія є розладом, який повинен лікуватися медикаментозно і/або консультативно. Звичайно, що Господу під силу вилікувати будь-який розлад чи хворобу, але в деяких випадках огляд лікарем при депресії можна зрівняти з оглядом при сильному ударі – це необхідність.

Існує кілька моментів, які люди, що страждають від депресії, можуть застосовувати до себе, щоб полегшити свої страждання. Вони мають переконатися в тому, що твердо дотримуються вчення Святого Письма. Емоції можуть збити нас з пантелику, але Слово Боже завжди залишається незмінним. Ми маємо зберігати віру в Господа і, можливо, навіть намагатися бути максимально близькими до Нього у моменти, коли стикаємося з випробуваннями і спокусами. Біблія говорить, що Бог ніколи не піддасть нас таким випробуванням, які ми не змогли би перенести (1 Коринтянам 10:13). Знову-таки, ми повторюємо, що депресія – це зовсім не гріх, але лише до тих пір, поки людина певним чином реагує на свій недуг, куди входить і звернення за професійною допомогою до спеціаліста. «Отож, через Нього завжди приносьмо жертву хвали Богові, тобто плід уст, що прославляють Його Ім’я» (Євреям 13:15).

English



Повернутися на стартову українську сторінку

Що говорить Біблія про стан депресії? Як християни можуть побороти депресію?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries