settings icon
share icon
Запитання

Що відбудеться в день суду?

Відповідь


Перше, що важливо зрозуміти про остаточний суд, це те, що його неможливо уникнути. Незалежно від того, як ми вирішимо сприймати пророцтво про останній час, нам сказано: «Призначено людям один раз померти, а потім суд» (Євреям 9:27; тут і далі – Четвертий переклад Українського Біблійного Товариства). На всіх нас чекає зустріч із нашим Творцем. Апостол Іван описав деякі подробиці остаточного суду: «І я побачив великий білий престол і Того, Хто сидів на ньому, що від Його обличчя втекло небо і земля, і для них не було місця. І я побачив померлих, малих і великих, які стояли перед Богом. І розгорнули книги; була розгорнута й інша книга, що є книгою життя. І судили мертвих, як записано в книгах, за їхніми ділами. І море віддало мертвих, які в ньому; і смерть, і ад віддали мертвих, які в них, і кожного судили за його вчинками. А смерть і ад були вкинені у вогняне озеро. Це – друга смерть, озеро вогняне. І кого не знайшли записаним у книзі життя, той був укинений у вогняне озеро» (Об’явлення 20:11-15).

Цей уривок чудово зображує остаточний суд – кінець історії людства та початок вічного Царства. Ми можемо бути певні, що на цьому суді не буде помилок, адже нас судитиме досконалий Бог (Матвія 5:48; 1 Івана 1:5). Це означає наступне: по-перше, Господь буде абсолютно справедливим (Дії 10:34; Галатам 3:28); по-друге, Його неможливо обдурити (Галатам 6:7); по-третє, Бог не підпадає під вплив жодних забобонів, виправдань чи обману (Луки 14:16-24).

Суддею буде Ісус Христос як Син Божий (Івана 5:22). Він судитиме всіх невіруючих на «великому білому престолі», і вони будуть покарані відповідно до їхніх учинків. У Біблії надзвичайно чітко сказано, що невіруючі накопичують гнів проти себе (Римлянам 2:5), і що Бог «відплатить кожному згідно з його вчинками» (Римлянам 2:6). (Віруючі також постануть перед судом, але це буде інший суд під назвою «Божий суд» (Римлянам 14:10); оскільки нам зарахована праведність Христа і наші імена записані в книзі життя, нас буде винагороджено, а не покарано за наші діла.) Але остаточне рішення щодо долі неспасенних буде в руках усезнаючого Бога, Який судитиме всіх у відповідності зі станом їхніх душ.

У даний час наша доля в наших власних руках. Шлях нашої душі закінчиться або на вічних небесах, або ж у вічному пеклі (Матвія 25:46). Ми повинні обрати, де перебуватимемо, самостійно приймаючи чи відкидаючи жертву Христа, і нам слід зробити цей вибір, поки наше фізичне життя на цій землі не дійшло свого кінця. Після смерті вже не буде можливості вибирати, і наша доля вирішуватиметься перед престолом Бога, де все стане явним (Євреям 4:13). Як проголошено в Римлянам 2:6, «Він відплатить кожному згідно з його вчинками».

English



Повернутися на стартову українську сторінку

Що відбудеться в день суду?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries