settings icon
share icon
Запитання

Чи успадкували ми всі гріх від Адама та Єви?

Відповідь


Так, усі люди успадкували гріх від Адама та Єви, точніше – від Адама. У Біблії гріх описується як порушення Божого закону (1 Івана 3:4) та повстання проти Нього (Второзаконня 9:7; Ісуса Навина 1:18). Книга Буття, розділ 3-й, описує повстання Адама та Єви проти Бога і Його заповідей. Через непослух Адама та Єви гріх став «спадком» усіх їхніх нащадків. У посланні до Римлян 5:12 сказано, що гріх увійшов у світ через Адама, тому смерть поширилася на всіх людей, оскільки всі згрішили. Цей гріх називають успадкованим гріхом. Так само, як ми отримуємо в спадок від своїх батьків фізичні характеристики, ми успадковуємо і свою гріховну природу від Адама.

Адам та Єва були створені за образом і подобою Божою (Буття 1:26–27; 9:6). Тим не менше, ми також відповідаємо образу та подобі Адама (Буття 5:3). У результаті гріха Адама всі його нащадки також виявилися «інфікованими» гріхом. Давид журився з цього приводу в одному зі своїх псалмів: «Я ж народився в беззаконнях, – у гріхах моя мати мене зачала» (Псалом 50:7, тут і далі сучасний переклад Українського Біблійного Товариства). Це не означає, що мати народила його незаконно – вона, швидше, успадкувала гріховну сутність від своїх батьків, а ті – від своїх, і так далі. Ми успадкували гріх від своїх батьків, як і Давид. Навіть якщо ми ведемо своє життя найкращим чином, ми все одно залишаємося грішниками через успадкований гріх.

Народження в гріху призводить до того, що ми всі грішимо. Зверніть увагу на послідовність у посланні до Римлян 5:12: гріх увійшов у світ через Адама, смерть була викликана гріхом, вона приходить до всіх людей, усі люди грішать через те, що успадкували гріх від Адама. У зв’язку з тим, що «всі згрішили й позбавлені Божої слави» (Римлянам 3:23), ми потребуємо бездоганної, безгрішної жертви, щоб змити свої гріхи – те, що ми не в змозі зробити самостійно. На щастя, Ісус Христос спасає нас від гріха! Наш гріх був розіп’ятий на хресті Ісуса й тепер у Ньому ми «маємо викуплення Його кров’ю, прощення переступів, згідно з багатством Його благодаті» (Ефесянам 1:7). Бог, у Своїй нескінченній мудрості, надав засіб від успадкованого нами гріха, і цей засіб є доступний кожному: «Тому нехай буде відомо вам, мужі-брати, що через Нього звіщається вам прощення гріхів» (Дії 13:38). English



Повернутися на стартову українську сторінку

Чи успадкували ми всі гріх від Адама та Єви?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries