settings icon
share icon
Запитання

Як мені взнати, що є гріхом?

Відповідь


Це питання включає два важливих моменти:

1. Існують речі, які Біблія згадує і розглядає як гріхи. Приклади цього містяться у текстах Приповістей 6:16-19, Галатам 5:19-21, 1 Коринтянам 6:9-10. Немає жодних сумнівів у тому, що ці цитати із Біблії описують гріховні вчинки, які не схвалюються Богом. Убивство, перелюб, обман, злодійство і т.д. – Біблія, безперечно, називає такі речі гріхами.

2. Більш складний момент полягає в розумінні того, що є грішним, якщо Біблія не вказує на це конкретно. Якщо Біблія не змогла охопити деякі моменти, у нас все ще залишаються загальні вказівки Божого Слова, якими ми повинні керуватись.

А. Якщо у Біблії немає чітких рекомендацій, слід поставити собі запитання, але не про те, наскільки це погано, а наскільки це добре. Біблія радить, наприклад, цінувати час (Колосянам 4:5). Наші дні на землі є настільки короткими і дорогоцінними у відношенні до вічності, що ми просто не можемо егоїстично витрачати час – ми маємо використовувати його тільки для доброго, «для повчання у вірі» (Ефесянам 4:29).

Б. Хорошим тестом є визначення, чи можемо ми чесно і свідомо попросити Господа благословити нас і використовувати нашу діяльність в Його цілях. «Тож, коли ви їсте, чи коли ви п’єте, або коли інше що робите, – усе на Божу славу робіть!» (1 Коринтянам 10:31). Якщо є сумніви щодо того, наскільки це до вподоби Богу, краще буде залишити цю справу. «Усе що не по вірі, – гріх» (Римлянам 16:23).

В. Ми зобов’язані пам’ятати, що наші тіла, так само, як і наші душі, були викуплені і належать Господу. «Хіба ви не знаєте, що ваше тіло – то храм Духа Святого, що живе Він у вас, якого від Бога ви маєте, і ви не свої? Бо дорого куплені ви. Отож прославляйте Бога в тілі своєму та в дусі своєму, що Божі вони!» (1 Коринтянам 6:19, 20). Ця велика істина повинна мати реальний вплив на те, що ми робимо і як використовуємо свої тіла.

Г. Ми повинні оцінювати наші дії не тільки стосовно Бога, але і їх впливу на нашу родину, наших друзів та інших людей взагалі. Навіть якщо будь-яка річ не торкається особисто нас, але погано впливає чи приносить шкоду комусь іншому – це гріх. «Добре не їсти м’яса, ані пити вина, ані робити такого, від чого брат твій гіршиться, або спокушується, або слабне… Ми, сильні, повинні нести слабості безсилих, а не собі догоджати» (Римлянам 14:21; 15:1).

Д. Зрештою, не забувайте про те, що Ісус Христос – наш Бог і Спаситель, і нічому іншому не можна дозволяти набувати більшого пріоритету за наше слідування Його волі. Ані звичкам, ані радостям, ані амбіціям не можна дозволяти надмірно впливати на наше життя – тільки Христос має таку владу. «Усе мені можна, та не все на пожиток. Усе мені можна, але мною ніщо володіти не повинно» (1 Коринтянам 6:12). «І все, що тільки робите словом чи ділом, – усе робіть у Ім’я Господа Ісуса, дякуючи через Нього Богові й Отцеві» (Колосянам 3:17).

English



Повернутися на стартову українську сторінку

Як мені взнати, що є гріхом?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries