settings icon
share icon
Запитання

Чому не слід вдаватися до самогубства?

Відповідь


Від щирого серця звертаюся до тих, хто думає завершити своє власне життя самогубством. Якщо це саме ти, це імовірно трапилося із-за різних емоцій, таких як відчуття безнадії та розпачу. Тобі може здаватися, наче ти в найглибшій ямі, і сумніваєшся, чи є хоч якийсь промінь надії, що все повернеться на краще. Здається, ніхто не розуміє і нікому нема діла до того, що в тебе виникли труднощі. Життя просто не варте, щоб жити… чи все-таки варте?

Такі емоції переживає багато людей в той чи інший момент. Коли я був у схожій емоційній «ямі», у моїй свідомості пролітали такі запитання: «Невже на це воля Бога, Який створив мене?!» «Невже Бог заслабий, щоб допомогти мені?!» «Невже мої проблеми завеликі для Нього?!»

З радістю хочу повідомити, що якщо ти приділиш хоч мить, аби просто зараз дозволити Богові справді стати Богом у твоєму житті, то Він доведе, Який Він насправді величний! «Для Бога нема неможливої жодної речі!» (Луки 1:37). Можливо, шрами минулих ран вилилися в непомірне відчуття відкинення або самотності. Вони могли призвести до жалю до самого себе, гніву, гіркоти, мстивих думок або поступків, нездорових страхів і багато чого іншого, що спричинило проблеми стосунках, важливих для тебе. Тим не менше, самогубство принесе лише розпач твоїм близьким, яким ти ніколи і не хотів би зашкодити. Це завдасть їм емоційних ран, які ніколи не забудуться.

Чому тобі не слід вдаватися до самогубства? Друже, не страшно, наскільки все погано у твоєму житті, адже є люблячий Бог, який тільки чекає, щоб ти дозволив Йому провести тебе через тунель розпачу і вивести до Свого чудового світла. Він – твоя непорушна надія. Його ім’я – Ісус.

Цей Ісус – безгрішний Син Бога – перебуває поряд з тобою в час твого відкинення і приниження. Пророк Ісая написав про Нього: «Не мав Він принади й не мав пишноти; і ми Його бачили, та краси не було, щоб Його пожадати! Він погорджений був, Його люди покинули, страдник, знайомий з хворобами, і від Якого обличчя ховали, погорджений, і ми не цінували Його… Направду ж Він немочі наші узяв і наші болі поніс, а ми уважали Його за пораненого, ніби Бог Його вдарив поразами й мучив… А Він був ранений за наші гріхи, за наші провини Він мучений був, – кара на Ньому була за наш мир, Його ж ранами нас уздоровлено! Усі ми блудили, немов ті овечки, розпорошились кожен на власну дорогу, – і на Нього Господь поклав гріх усіх нас!» (Ісаї 53:2-6).

Друже, усе це Ісус Христос переніс, щоб ти зміг отримати прощення своїх гріхів! Який би тягар гріхів не гнітив тебе, знай, що Він пробачить тобі все, якщо ти щиро розкаєшся і навернешся від своїх гріхів до Бога. «До Мене поклич в день недолі, – Я тебе порятую, ти ж прославиш Мене!» (Псалом 50:15). Ніщо, будь-коли зроблене тобою, не є занадто поганим для Ісуса, щоб не простити тобі! Деякі з Його вибраних слуг у Біблії чинили великі гріхи, такі як убивство (Мойсей), перелюб (цар Давид), фізичні й емоційні тортури (апостол Павло). Але всі вони отримали прощення і нове, багате життя в Господі. «Обмий мене зовсім з мого беззаконня, й очисти мене від мого гріха» (Псалом 51:4). «Отож, хто в Христі, той нове творіння; давнє минуло, – ось постало все нове!» (2 Коринтян 5:17).

Чому тобі не слід вдаватися до самогубства? Любий друже, Бог тільки й чекає, щоб виправити те, що «зламане», а саме, життя, яке в тебе зараз і з яким ти хочеш покінчити самогубством. Пророк Ісая написав: «Дух Господа Бога на Мені, бо Господь помазав Мене благовістити сумирним, послав Мене перев’язати зламаних серцем, полоненим звіщати свободу, а в’язням – відчинити в’язницю, щоб проголосити рік уподобання Господу, та день помсти для нашого Бога, щоб потішити всіх, хто в жалобі, щоб радість вчинити сіонським жалобникам, щоб замість попелу дати їм оздобу, оливу радості замість жалоби, одежу хвали замість темного духа! І будуть їх звати дубами праведності, саджанцями Господніми, щоб прославивсь Господь!» (Ісаї 61:1-3).

Прийди до Ісуса і дозволь Йому відновити твою радість і потрібність, довіряючи Йому розпочати нову роботу в твоєму житті. «Верни мені радість спасіння Твого, і злагідним духом підтримай мене… Господи, відкрий мої уста, і язик мій звістить Тобі хвалу, бо Ти жертви не прагнеш, а дам цілопалення, – то не любе воно Тобі буде. Жертва Богові – зламаний дух; серцем зламаним та упокореним Ти не погордуєш, Боже!» (Псалом 51:14,17-19).

Чи приймеш ти Господа як свого Спасителя і Пастиря? Через Своє Слово – Біблію – Він кожного дня керуватиме твоїми думками і кроками. «Я зроблю тебе мудрим, і буду навчати тебе у дорозі, якою ти будеш ходити, Я дам тобі раду, Моє око вважає на тебе!» (Псалом 32:8). «І буде безпека за часу твого, щедрота спасіння, мудрості та пізнання. Страх Господній – буде він скарбом його» (Ісаї 33:6). У Христі ти продовжуватимеш боротись, але тепер у тебе буде НАДІЯ. Він буде «приятель, більше від брата прив’язаний» (Приповісті 18:24). Нехай благодать Господа Ісуса буде з тобою в час твого рішення!

Якщо ти бажаєш повірити в Христа як твого Спасителя, скажи Богові такі слова у своєму серці: «Боже, я потребую Тебе у своєму житті. Будь-ласка, пробач мені все, що я зробив. Я вірю в Ісуса Христа і вірю, що Він – мій Спаситель. Будь-ласка, очисти мене, зціли мене і віднови мою радість у житті. Дякую Тобі за Твою любов до мене і за Ісусову смерть за мене!»

Ви прийняли Христа завдяки прочитаному тут? Якщо так, будь-ласка, натисніть на кнопку «Я прийняв(-ла) Ісуса сьогодні» нижче.

English



Повернутися на стартову українську сторінку

Чому не слід вдаватися до самогубства?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries