settings icon
share icon
Запитання

Якщо ми сумніваємось у власному спасінні, чи означає це, що ми не є спасенні насправді?

Відповідь


Кожна людина деколи буває схильною до сумнівів. Однак, присутність або відсутність сумнівів не визначає те, чи є ви християнином, чи ні. Навіть, коли віруючий втрачає віру, Бог залишається вірним (2 Тимофію 2:13). Він хоче, щоб ми були впевнені у власному спасінні (Римлянам 8:38-39; 1 Івана 5:13). Бог обіцяє, що кожен, хто вірить в Ісуса Христа, буде спасенний (Івана 3:16; Римлянам 10:9-10). Ми всі згрішили й позбавлені Божої слави (Римлянам 3:23). Отже, ми заслуговуємо на смерть і вічність у віддаленні від Бога (Римлянам 6:23), але Бог полюбив нас достатньо, щоб померти за нас, узявши на Себе покарання, призначене нам (Римлянам 5:8). У результаті цього, всі віруючі спасенні та перебувають у вічній безпеці.

Іноді сумніви бувають корисними. Павло говорить нам у 2 Коринтянам 13:5: «Випробовуйте себе самих, чи перебуваєте ви у вірі, пізнавайте себе» (Четвертий сучасний переклад Українського Біблійного Товариства). Нам слід перевіряти себе, щоби переконатися, що Ісус насправді є нашим Спасителем і Святий Дух дійсно перебуває в нас. Якщо це так, то ми ніяк не зможемо втратити спасіння, яке Христос придбав для нас (Римлянам 8:38-39). Якщо ж ні, то, можливо, Святий Дух викриває наш гріх і спонукає до каяття й примирення з Богом через Ісуса Христа. Наше спасіння походить від пізнання того, що, коли ми у Христі, то перебуваємо у вічній безпеці. Але справжня рятівна віра виявляється через діла (Якова 2:14-26) і плоди Духа в нас (Галатам 5:22). Відсутність цих доказів іноді може бути причиною наших сумнівів.

Чи вірите ви в Христа? Якщо так, то відкидайте свої сумніви й довіртеся Богові. Якщо ви приймаєте Ісуса як свого Спасителя, ви, безсумнівно, є спасенними! Якщо відповідь негативна, то повірте в Господа Ісуса Христа і спасетеся! Якщо у вас виникли будь-які питання щодо спасіння, будь ласка, не соромтеся нас запитувати. Або ж ви можете відвідати нашу сторінку під назвою «Як отримати вічне життя?».

English



Повернутися на стартову українську сторінку

Якщо ми сумніваємось у власному спасінні, чи означає це, що ми не є спасенні насправді?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries