settings icon
share icon
Запитання

Що говорить Біблія про дошлюбні статеві стосунки?

Відповідь


Разом з усіма іншими видами сексуальної аморальності, дошлюбні статеві стосунки неодноразово засуджується у Святому Письмі (Дії 15:20; Римлян 1:29; 1 Коринтян 5:1; 6:13,18; 7:2; 10:8; 2 Коринтян 12:21; Галатів 5:19; Ефесян 5:3; Колосян 3:5; 1 Солунян 4:3; Юди 7). Біблія закликає утримуватися від статевих стосунків до шлюбу. Дошлюбні статеві взаємини такі ж неприйнятні, як перелюб та інші форми статевої аморальності, бо вони полягають у стосунках поза шлюбом. Секс між чоловіком та дружиною є єдиною затвердженою Богом формою статевих відносин (Євреїв 13:4).

Дошлюбні статеві стосунки стали такими звичними з багатьох причин. Занадто часто ми зосереджуємося на аспекті «задоволення» від сексу, не враховуючи аспект «відтворення». Справді, секс має приносити задоволення, адже Бог це задумав таким чином. Він бажає, щоб мужчини й жінки насолоджувалися сексуальним актом (у межах шлюбу). Тим не менше, першочерговою ціллю сексу є не задоволення, а розмноження. Бог забороняє дошлюбний секс не для того, щоби позбавити нас задоволення, але щоб захистити нас від небажаних вагітностей, від народження не планованих і не очікуваних дітей. Уявіть, наскільки кращим був би наш світ, якби люди слідували Божому задуму щодо сексу – менше венеричних захворювань, менше одиноких матерів, менше небажаних вагітностей, менше абортів тощо. Єдиною Божою настановою стосовно дошлюбних статевих стосунків є утримання. Утримання рятує життя, захищає дітей, дає належну цінність сексуальним стосункам і, що найважливіше, вшановує Бога.

English



Повернутися на стартову українську сторінку

Що говорить Біблія про дошлюбні статеві стосунки?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries