settings icon
share icon
Запитання

Чи можливо досягти повного освячення / безгрішної досконалості в цьому житті?

Відповідь


В Ефесянам 4:13 говориться, що духовні дари даються для збудування тіла Христового, «аж поки ми всі не досягнемо з’єднання віри й пізнання Сина Божого, Мужа досконалого, у міру зросту Христової повноти». У деяких перекладах замість «пізнання … Мужа досконалого» вжите словосполучення «станемо досконалими», і через це дехто помилково вважає, що ми можемо досягти безгрішної досконалості в цьому житті. Біблія свідчить, що поки ми перебуваємо в тілі, ми завжди будемо боротися з гріховною природою (див. Римлянам 7:14-24). Ніхто з нас не буде «досконалим» (безгрішним), поки ми не досягнемо неба. Текст в Ефесянам 4:13 навчає, що чим більше ми зростаємо у Христі, тим сильнішими та згуртованішими ми будемо як церква. Тут не мається на увазі, що ми перестанемо грішити.

Ще один уривок, який іноді призводить до плутанини, записаний у Колосянам 1:28, де в деяких перекладах подається, що Павло хоче «учинити кожну людину досконалою в Христі». Крім того, в Колосянам 4:12 Павло молиться, щоб ми «досконалі були та наповнені всякою Божею волею». В обох текстах слово «досконалий» має перекладатись як «дорослий, зрілий», а не досконалий в розумінні безгрішності.

Будучи людськими істотами, ми пов’язані прокляттям Адама в цьому світі. Як би ми не хотіли, ми продовжуватимемо грішити проти Бога. Апостол Павло докоряє Петрові за фаворитизм (Галатам 2:11-13). Наприкінці свого служіння Павло називає себе першим грішником (1 Тимофію 1:15). Петро, Яків, Іван і Павло – усі вони визнавали власну недосконалість. Як же тоді ми можемо претендувати на щось інше?

Істинна досконалість не настане до підхоплення церкви, коли ми зустрінемось на небі з Ісусом (1 Солунянам 4:17). Тоді ж ми отримаємо і нові тіла (Филип’янам 3:20, 21; 1 Коринтянам 15:54). Ми всі постанемо перед судом Христовим (2 Коринтянам 5:10), де Він дасть оцінку нашим ділам і ми отримаємо нагороду (1 Коринтянам 3:9-15). Ось тоді ми житимемо вічно й царюватимемо з Христом у безгрішній досконалості.

English



Повернутися на стартову українську сторінку

Чи можливо досягти повного освячення / безгрішної досконалості в цьому житті?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries