settings icon
share icon
Запитання

Що таке кроки до спасіння?

Відповідь


Багато людей шукають «кроки до спасіння». Їм подобається ідея керівництва-інструкції з певними кроками, дотримуючись яких можливо здобути спасіння. Деякі християни помилково вважають, що порятунок є результатом поетапного процесу, тому що ця ідея досить приваблива. Різноманітні конфесії додають хрещення, прилюдне покаяння, володіння даром мов та інше до кроків спасіння. Але Біблія говорить нам лише про один крок. Коли тюремний наглядач запитав Павла: «Що потрібно мені робити, аби спастися?», Павло відповів: «Віруй у Господа Ісуса Христа – і спасешся ти та твій дім!» (Дії 16:30–31).

Віра в Ісуса Христа як у Спасителя і є «кроком» до спасіння. Біблійна вістка є абсолютно очевидною. Ми всі згрішили проти Бога (Римлянам 3:23), і через свої гріхи заслуговуємо на вічне відокремлення від Нього (Римлянам 6:23). Але з любові до нас (Івана 3:16) Бог прийняв людську подобу і помер замість нас, узявши на Себе наше покарання (Римлянам 5:8; 2 Коринтянам 5:21). Бог обіцяє прощення гріхів і вічне життя на небесах усім, хто визнає Христа своїм Спасителем у благодаті через віру (Івана 1:12; 3:16; 5:24, Дії 16:31).

Ми не зможемо здобути спасіння за допомогою виконання певних кроків. Так, християни повинні хреститися. Так, вони мають каятися та публічно визнавати Христа як Спасителя. Християни також повинні відвернутися від гріха та підпорядкувати своє життя Богові. Тим не менше, ці дії не є кроками до спасіння. Вони – його результат. Через наші гріхи ми не можемо самостійно заслужити спасіння. Ми можемо виконувати і тисячі кроків, але цього все одно буде недостатньо. Ось чому Ісус мав померти за нас. Ми абсолютно не в змозі сплатити наш борг перед Богом або самостійно очиститися від гріха. Тільки Бог може подарувати нам спасіння – і Він це зробив. Сам Бог зробив «кроки» і тим самим забезпечив спасіння будь-кому, хто прийме його.

Порятунок і прощення гріхів не полягає в дотриманні яких-небудь пунктів. Мова йде про прийняття Христа як Спасителя та визнання, що Він виконав усю роботу для нас і заради нас. Бог вимагає від нас лише одного: визнання Ісуса Христа своїм Спасителем і повної довіри Йому. Ось що відрізняє християнство від усіх інших світових релігій, кожна з яких містить перелік кроків, яких слід дотримуватися, аби здобути спасіння. Християнська ж віра навчає, що Бог уже здійснив необхідні кроки та просто закликає нас прийняти Його вірою.

Ви прийняли Христа завдяки прочитаному тут? Якщо так, будь-ласка, натисніть на кнопку «Я прийняв(-ла) Ісуса сьогодні» нижче.

English



Повернутися на стартову українську сторінку

Що таке кроки до спасіння?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries