settings icon
share icon
Запитання

Чи мають християни сприяти загальному миру?

Відповідь


Загальний мир – це красивий ідеал, але він буде реалізований лише при поверненні Ісуса Христа (Об’явлення 21:4). До того часу мир у всьому світі ніколи не настане. Ісус сказав, що до дня Його приходу «ви ж про війни почуєте, і про воєнні чутки» і що «повстане народ на народ, і царство на царство» (Матвія 24:6-7). У світовій історії ніколи не було такого періоду, щоб хтось десь із кимось не воював. Чи світова війна за участю десятків країн, чи локальний конфлікт між племенами чи кланами – люди завжди воювали між собою.

Підтримка ідеї загального миру – навіть якщо ми не знаємо, що люди, як би вони не старалися, ніколи цього не доб’ються – не відповідає Біблії. У той час як благодійництво, підтримка терпимості й взаємодопомога, безумовно, відповідають християнським цінностям, ми маємо робити це в ім’я Ісуса, розуміючи, що лише Він зможе привести до миру на нашій Землі. Поки кожне коліно не схилиться і кожен язик не визнає Ісуса Христа своїм Господом (Филип’янам 2:10), не може бути жодного справжнього й тривалого миру. А поки цей час не настав, Біблія закликає нас: «Пильнуйте про мир зо всіма, і про святість, без якої ніхто не побачить Господа» (Євреям 12:14).

Як християнам нам слід підтримувати мир замість конфлікту, пам’ятаючи про те, що за допомогою наших власних зусиль всесвітній мир ніколи не настане через гріховність людини. Ми маємо покладатися лише на Бога та Ісуса Христа, Володаря миру. Поки Він не прийде, щоб оновити нашу планету й привести до справжнього миру, загальний мир залишатиметься лише мрією. Наше найважливіше завдання полягає в тому, аби переконати інших у необхідності Спасителя – єдиного, Хто може встановити мир між Богом і людьми. «Отож, виправдавшись вірою, майте мир із Богом через Господа нашого Ісуса Христа» (Римлянам 5:1). Саме в такий спосіб ми можемо сприяти загальному миру – доносячи послання про мир із Богом через відновлення взаємин із Ним у Христі (2 Коринтянам 5:20). English



Повернутися на стартову українську сторінку

Чи мають християни сприяти загальному миру?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries