settings icon
share icon
سوال

تربیت فرزندان در راهی که باید بروند به چه معناست؟

جواب


توصیه سلیمان به والدین این است که «بچه را در راهی كه بايد برود تربيت كن و او تا آخر عمر از آن منحرف نخواهد شد» (امثال فصل 22 آیه 6). مفهوم تربیت فرزندان بر اساس این اصل امثال این است که تربیت آنها باید از کتاب مقدس آغاز شود چراکه «در واقع تمام قسمتهای كتاب‌مقدس را خدا الهام فرموده است. از اين جهت، برای ما بسيار مفيد می‌باشد، زيرا كارهای راست را به ما می‌آموزد، اعمال نادرست را مورد سرزنش قرار می‌دهد و اصلاح می‌كند، و ما را به سوی زندگی خداپسندانه هدايت می‌نمايد» (دون تیموتائوس فصل 3 آیه 16). تعلیم حقایق کتاب مقدس به فرزندان به آنها حکمت می دهد تا بدانند که نجات از راه ایمان به عیسی مسیح امکان پذیر است (دوم تیموتائوس فصل 3 آیه 15)؛ کتاب مقدس آنها را برای انجام کارهای خوب مجهز می کند (دوم تیموتائوس فصل 3 آیه 17)؛ و آنها را آماده می کند تا به سوال دیگران درباره سرچشمه امید و ایمانشان پاسخ دهند (اول پطرس فصل 3 آیه 15)؛ همچنین آنها را آماده مقابله در برابر حملات جوامعی می کند که ارزش های خودشان را به جوانان تزریق می کنند.

کتاب مقدس به ما می گوید کودکان هدایایی از طرف خدا هستند (مزامیر فصل 127 آیه 3). بنابراین باید به توصیه سلیمان عمل کنیم و آنها را به روشی درست پرورش دهیم. خداوند ارزش بسیار زیادی برای آموزش و پرورش فرزندان قائل است؛ این موضوع را موسی با تاکید بر اهمیت آموزش شناخت خدا، دستورات و قوانین او به فرزندان نشان می دهد؛ «آنها را به فرزندان خود بياموزيد و هميشه دربارهٔ آنها صحبت كنيد خواه در خانه باشيد خواه در بيرون، خواه هنگام خواب باشد خواه اول صبح. آنها را روی انگشت و پيشانی خود ببنديد؛ آنها را بر سر در منازل خود و بر دروازه‌هايتان بنويسيد» (تثنیه فصل 6 آیه های 7-9). دقت موسی در این آیه نشان دهنده نگرانی عمیق او درباره نسل های آینده است، نسل هایی که باید از قانون خدا پیروی کنند تا زندگی امن و آرامی در سرزمین موعود داشته باشند (لاویان فصل 25 آیه 18)، و همه چیز به نفع آنها تمام شود (تثنیه فصل 12 آیه 28) و خدا به آنها در آن سرزمین برکت دهد (تثنیه فصل 30 آیه 16).

کتاب مقدس به روشنی به ما می گوید برای خشنودی خداوند باید او را به کودکان بشناسانیم و اطاعت از او را به آنها آموزش دهیم تا با لطف او زندگی پیروزمندانه ای داشته باشند. شناخت خدا و حقایق او با درک فرزند از گناه و نیازش به نجات دهنده آغاز می شود. حتی کودکان کم سن و سال هم می دانند که کامل نیستند و توانایی تشخیص نیاز خود به یک نجات دهنده را دارند. پدر و مادر همراه با مهربانی و محبت، خدای مهربانی را الگو قرار می دهند که نه تنها می بخشد بلکه قربانی کامل گناهان یعنی عیسی مسیح را هم فراهم کرده است. تربیت فرزندان در راهی که باید بروند یعنی آنها را به سمت نجات دهنده هدایت کنیم.

تادیب بخش جدانشدنی تربیت خداپسندانه فرزندان است، برای اینکه می دانیم خداوند کسانی را که دوست دارد، تادیب می کند (امثال فصل 3 آیه 12). بنابراین نباید تادیب را دست کم گرفته یا از آن ناامید شویم؛ خداوند هرکسی را که به عنوان فرزند خود می پذیرد، تادیب می کند (عبرانیان فصل 12 آیه های 5-6). ما می دانیم که تادیب توسط خدا به صلاح ماست تا مانند او پاک شویم (عبرانیان فصل 12 آیه 10). به همین شکل، وقتی فرزندانمان را تادیب می کنیم، به آنها حکمت می دهیم (امثال فصل 29 آیه 15)، و در نتیجه آنها صلح و آرامش را به ما هدیه می دهند (امثال فصل 29 آیه 17) و به ما احترام می گذارند (عبرانیان فصل 12 آیه 9). در حقیقت، کودکان حتی در سنین کم هم می توانند درک کنند که تادیب و تنبیه آنها از روی عشق و محبت است. به همین دلیل، کودکانی که در خانواده های بی قانون وبی تادیب بزرگ شده اند احساس می کنند کسی آنها را دوست ندارد و در نتیجه احتمال بیشتری دارد که در بزرگسالی از حکومت سرپیچی کنند. فراموش نکنید که تنبیه باید منطبق بر نوع اشتباه کودک باشد. تنبیه فیزیکی (مانند ضربه زدن با دست به کفل فرزند) از نظر کتاب مقدس ایرادی ندارد (امثال فصل 13 آیه 24، فصل 22 آیه 15، فصل 23 آیه های 13-14). درست است که تنبیه خوشایند نیست اما « نتيجهٔ آن، زندگی پاک و صفات پسنديده است كه بعد از آن ظاهر خواهد شد» (عبرانیان فصل 12 آیه 11).

والدین برای تعلیم و تربیت کودکان باید همان شوقی را داشته باشند که موسی داشت. به والدین این امتیاز داشته شده که برای مدت محدودی ناظر زندگی فرزندان شان باشند، اما آموزش های آنها ابدی خواهد بود. بر اساس اصول عنوان شده در کتاب امثال، کودکانی که مشتاقانه تربیت شده اند تا به راهی که باید بروند، احتمالا در مسیر درست زندگی باقی می ماند و پاداش آن را در زندگی ابدی دریافت خواهند کرد.

English



بازگشت به خانۀ فارسی

تربیت فرزندان در راهی که باید بروند به چه معناست؟
Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon این صفحه را به اشتراک بگذار:
© Copyright Got Questions Ministries